Lifestyle / De maatschappij
De maatschappij

Say what?! Vrouwen skippen zomervakantie om niet in bikini te hoeven


Wij vrouwen zijn niet snel tevreden over onszelf. Gaat het niet om een vetrol - die nauwelijks zichtbaar is - dan maken we ons wel druk om die drie donsharen boven de lippen. Waar we ons het meest zorgen over maken? Die klotebikini.  
 
Het zomerseizoen staat voor de deur en dat is te merken ook! De woorden ‘fit for summer’ vliegen je om de oren en iedereen lijkt een dieet te volgen. Van sapjes tot detoxkuren en van repen tot het verbannen van koolhydraten. Zucht… en dat alles voor een summerproof body. Om ons vervolgens alsnog depressief in een bikini te hijsen omdat het crashdieet – wegens je snackattacks en sportontwijkend gedrag – niet is gelukt. Akelig herkenbaar? Jazeker. Maar wat als we vertellen dat een meerderheid van de vrouwen niet eens aan een (crash)dieet begint, maar liever de zomervakantie overslaat om niet in bikini te hoeven?! 
 
 
Ontevreden
Meer dan de helft van de vrouwen is ontevreden over haar lichaam in bikini. 53% geeft aan een tripje naar een zonovergoten vakantieland liever te skippen om niet in zwemkleding te hoeven. Huh? Jup, we missen liever een aantal zonnestralen, dan dat we onszelf in bikini hijse- eh… takelen natuurlijk. Bizar, als je het ons vraagt. Ook de woordvoerder van de Harley Street clinic, een kliniek gespecialiseerd in lipoglaze-behandelingen, zegt ‘dat het een schande is dat er zo veel vrouwen zijn die een geweldige vakantie willen missen vanwege hun lichaamsangst’.    
 
 
De boosdoeners 
De boosdoener? Onze buik. Eerlijk: wanneer we naar het zwembad paraderen, houden we pienter onze adem in want die – allesbehalve platte – buik is nou eenmaal het meest gehate lichaamsdeel. Meer dan een kwart van de vrouwen geeft aan veel (héél veel) over te hebben voor een plattere, strakkere buik, zo meldt DailyMail. Waar we nog meer niet tevreden over zijn? Onze billen (14%), de kipfilets (12%) en met de komst van de thigh gap panikeert zo’n één vijfde van de vrouwen ook over haar ‘blubberende benen’. 

En, eventjes eerlijk: ben jij bezig met een last minute dieet? En zou jij jouw zomervakantie laten varen om niet in zwemkleding te hoeven?