Homostel overspoeld met homofobe reacties na plaatsen foto

De maatschappij door Kimberly

Nadat Kordale Lewis een foto plaatste van zijn familie kreeg hij schokkende, racistische, homofobe reacties op zijn dak. Waarom? Op de foto waren Kordale en zijn man te zien die de haren deden van hun twee dochters. 
 
“We werden geconfronteerd met de meest kwetsende, negatieve reacties. Terwijl we in eerste instantie rustig wilden blijven en ons wilden focussen op onze kinderen, bedachten we dat onze ervaring een steentje zou kunnen bijdragen aan de gelijkheid van de mens”, aldus Lewis. Dus schreef hij de autobiografie Picture Perfect? in de hoop de acceptatie van homoseksuelen te verhogen, zo meldt DailyMail


Vader zijn is het wekken van je kinderen om half zes, het maken van een ontbijtje voor ze, hen aankleden en ze om half zeven naar school brengen”, was het onderschrift van de foto. 
 
Houding tegenover homoseksuelen
Zijn boek, dat sinds 13 mei in de winkels ligt, duikt in het verleden van Kordale. Zo bespreekt hij zijn moeilijke jeugd waarin hij te maken had met misbruik, zijn moeder die drugsverslaafd was en zijn vader die zijn gevangenisstraf uitzat. “Ik had nooit verwacht dat ik al op zo’n jonge leeftijd een autobiografie zou schrijven. Na veel gesprekken met vrienden en mijn verloofde, hakte ik de knoop door en besloot ik mijn verhaal te delen. Na alle negatieve reacties op onze foto besloot ik open en eerlijk te zijn naar anderen toe om ook de houding tegenover homoseksuelen hopelijk te veranderen.” 


 
Gewoon gelijkheid
Ondanks dat de meeste negatieve reacties zijn verwijderd, heeft de ophef veel impact op het stel gehad. “Alleen maar liefde”, schreef het koppel als reactie. “Onze kinderen zijn gezegend met drie ouders (Kordale, Kaleb en hun moeder) die hen liefhebben, verzorgen en ondersteunen in elke beslissing die zij gemaakt hebben, en zullen maken.” Gelukkig kregen de twee tortelduiven al snel warme reacties als ‘Wat een prachtige familie’ en ‘Die twee meiden hebben geluk om twee vaders te hebben die zo veel van hen houden.’ Als laatste zegt Kordale: “Homo zijn is het nieuwe normaal voor mensen. We hebben geen oordelen nodig, gewoon gelijkheid!” 

Wat vind jij van de ophef op de foto?