Lifestyle / De maatschappij
De maatschappij

Schokkend: Mishandelde vrouw deelt haar selfies op Facebook

Reageer 0

Ieder huisje heeft zijn kruisje, maar achter sommige voordeuren gaan grote geheimen schuil. Huiselijk geweld, het gebeurt vaker dan we denken. De zelf ook mishandelde Angela Brower vroeg hier op een bijzondere manier aandacht voor…
 
Anno 2014 zijn we niet vies van wat selfies hier en daar. Als we ze zelf niet op Facebook of Instagram plaatsen, doen onze vriendinnen het wel. Tussen al die selfietrends door – we noemen een belfie en een feetie – is er ook een selfie waar niemand waarschijnlijk aan mee kan of durft te doen. Maar één dappere Amerikaanse vrouw deed het wel. En met een belangrijke boodschap.
 
Angela Bower, een doodgewone vrouw uit Tenesse, kon haar liefdesgeluk niet op toen ze afgelopen mei haar vriend leerde kennen, maar ze werd algauw van haar roze wolk afgegooid. Letterlijk. Haar vriend kon namelijk zijn handen niet thuis houden en bleek ontzettend agressief te zijn. Met als gevolg een ziekenhuisbezoek voor Angela.

Let op: de volgende foto's kunnen schokkend zijn. 

 
Bewusteloos en gebroken neus
Na een paar weken van mentale en fysieke mishandeling, maakte Angela het uit met haar vriend. Hij zou nog een laatste keer langskomen om zijn spullen op te halen, maar eenmaal bij Angela thuis ging er een knop om en sloeg hij haar gelijk bewusteloos.
 
Toen Angela wakker werd, smeekte ze hem haar in leven te laten vanwege haar kinderen. Op een onbewaakt moment kon ze gelukkig op tijd wegkomen en snelde ze naar het ziekenhuis. Daar bleek het goed mis. Ze had niet alleen een zwaar gekneusd lichaam, maar hield aan het incident ook een gebroken neus en een verbrijzelde oogkas over. Eenmaal weer thuis besloot Angela het er niet bij te laten zitten en deelde deze verschrikkelijke gebeurtenis met haar Facebook-vrienden door een selfie te maken van haar bont en blauwe gezicht.

Aandacht voor huiselijk geweld
Waarom ze dit deed? Niet om aandacht te vragen voor zichzelf, maar voor huiselijk geweld in het algemeen. Als commentaar zette ze bij haar schokkende foto’s: “Does this look like love to anyone of you?” Angela wilde met haar foto vrouwen die ook worden mishandeld, waarschuwen hulp te zoeken, voordat het escaleert.
 

“Ik wil mensen bewust maken van het feit dat er vrouwen rondlopen die bang zijn en zich schamen voor wat er hen wordt aangedaan. Ze geven zichzelf de schuld en ik wil ze laten weten dat dit niet zo is”, vertelt Angela aan The Huffingtonpost.
 
De actie van Angela bleef in de selfiewereld niet onopgemerkt. Na haar inmiddels beroemde selfies, plaatst ze nu dagelijks foto’s van haar herstel op haar Facebook-pagina. Het gaat nu al stukken beter met Angela en haar vriend is volledig uit beeld. Gelukkig blijft hij niet ongestraft en is hij veroordeeld tot een celstraf en een schadevergoeding van 20.000 dollar.
 
Wat vind jij van de selfies van Angela? Is het de juiste manier om aandacht te vragen? Of zou jij het anders doen?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 8 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • marilyn

  Respect. Het is DE MANIER om het mishandelen van vrouwen door hun wederhelft onder de aandacht te brengen. Natuurlijk het zijn schokkende foto's maar ze laten eens te meer zien hoe extreem ver de liefde, of in de geval de angst voor een partner gaan kan. Bizar trouwens dat ook mannen weleens door hun vrouw of vriendih mishandeld worden. Maar dit terzijde... Nogmaals respect voor deze dame uit de USA! Begrijp haar angst... en liefde kan soms ver gaan... te ver... Heb ook begrip voor jou reactie en angst 'Anoniem'. Wens je het beste

 • Lissie91

  Wat erg zeg! Maar wel zeer gedurfd en gewaagd, goed gedaan Angela!

 • Astrid45

  Harstikke goed van Angela, en ook respect dat ze dit gedurft heeft en af is van haar verschrikkelijke vriend!

 • Steffie

  Respect dat ze dit durft te doen!

 • -:+:-

  Wow, heftige foto's en heel veel respect voor haar dat zij dit zo onder de aandacht brengt. Het is niet de schuld van de vrouw wanneer een man besluit haar lichamelijk te mishandelen. Helaas maak ik tegenwoordig nog steeds mee dat vrouwen dan vertellen dat zij zich schuldig voelen omdat zij dan hun 'lover' uitlokken oid, beste is dan om even een pauze in te lassen en op een later moment er op terug te komen.

  @Anoniem: waarom heb je het niemand (durven???) vertellen over die mishandeling?

 • Belize

  Na de eerste klap maken dat je wegkomt en aangifte doen!

 • Anoniem

  Helaas heb ik het ook meegemaakt, een vriendje die zijn handen niet thuis kon houden. Elke keer opnieuw was ik bang dat het de laatste keer zou zijn dat ik het daglicht mocht zien. Nooit stappen durven ondernemen en altijd smoesjes verzinnen voor de blauwe plekken. Niemand wist en weet nu nog steeds niet wat ik 3 jaar lang heb meegemaakt. Liefde maakt blind!
  Respect voor deze vrouw dat zij wel stappen heeft ondernomen. Gun het niemand. En meiden gebeurt het jou? Kom voor je zelf op, doe er wat aan, bespreek het met iemand. Laat je zelf niet de grond in trappen. Je hebt maar 1 leven en maak daar wat van!!

 • Lindy90

  Jezus zeg! Ik heb respect voor haar dat ze dit heeft gedeeld. Gelukkig heb ik zelf nog nooit zoiets zien gebeuren of mee hoeven maken, wat lijkt me dat erg!

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen