Buffy is here: 'vampierenkoppel' drinkt elkaars bloed

De maatschappij door Fleur

Jij en je lover zijn helemaal gek van elkaar. Hoe jullie dat laten zien? Door een beetje te knuffelen, te snuffelen en het bed te delen. Sommige mensen vinden dat alleen niet genoeg en drinken voor de bonding ook elkaars bloed. 
 
Nee, je droomt niet en nee, je bent ook niet in The Vampire Diaries beland. Het is de keiharde waarheid: sommige mensen zuigen bloed uit elkaar. Meet bijvoorbeeld Pyretta Blaze en Andy Filth (namen zijn gefingeerd) uit Wales. Zij drinken met regelmaat een lekker bloedsapje van elkaar en schamen zich hier niet voor. Sterker nog: ze deden volgens DailyMail vrolijk hun verhaal bij het Britse tv-programma This Morning.
 
Connectie
Mensen die elkaars bloed wel kunnen drinken, zijn meestal geen dikke vrienden. Voor happily married koppel Pyretta en Andy, die ook een kind hebben, geldt het tegenovergestelde. Zij drinken elkaars bloed om hun zielen met elkaar te verbinden: “Het is onze spirituele connectie. We hebben al een kind, en dat brengt ons al zo dicht bij elkaar als het maar kan. De volgende stap is om hetzelfde met onze zielen te doen.” 
 
 
Steeds hetzelfde plekje
Hoe het ‘bloeddrinken’ precies in zijn werk gaat? Andy: “Met een speldje prik je in de huid. Ik doe het in mijn nek, achter mijn oor, en ik gebruik steeds hetzelfde plekje. We gebruiken dan gewoon de hoeveelheid die eruitkomt.” Maar zorgt dat dan niet voor een vreselijke beschadiging van je velletje? Nope. “Je gaat niet diep genoeg om een litteken te veroorzaken. Het is ook echt niet zo dat dit iets met zelfbeschadiging te maken heeft”, vertelt Pyretta. En dan proeft de ander het bloed. Is dat nou lekker? Het is niet vies, vindt Andy, maar “het smaakt niet naar aardbeien. Het heeft eerder een metaalsmaak.”
 
Gevaarlijk
Dat je met het drinken van elkaars bloed zielen kunt verbinden, klinkt misschien mooi, maar is het niet enorm gevaarlijk? Pyretta geeft toe dat dit zo is: “Je moet echt weten wat je doet; je kunt het niet gewoon doen omdat je er zin in hebt.” Wordt er in de vampierencommunity waar ze in zit bloed van elkaar gedronken, dan ondergaat iedereen die hieraan meedoet, een fysieke én mentale gezondheidscheck. Natuurlijk moet degene van wie je bloed drinkt ook gezond, schoon bloed hebben. Dan is het nog een kwestie van een partner kiezen bij wie je je fijn voelt en... bloeddrinken maar! “En dat is heel veilig, schoon en steriel”, aldus Pyretta.
 
Vampierencommunity
Goed. Bloeddrinken: we weten nu waarom en hoe, maar nog niet waar. Pyretta: “We dwalen ’s nachts echt niet rond om bloed te drinken. We doen dit niet in het openbaar, maar alleen binnen de vampierencommunity.” Want die is er dus, in de U.K.: maar liefst 15.000 mensen zijn er lid van. Toch moeten we niet denken dat zo’n vampierencultuur ook maar iets lijkt op de vampierenwereld die Hollywood ons voorschotelt: “Dat maakt me echt boos. Ik kan gewoon mijn haar doen terwijl ik in de spiegel kijk, zonder dat die spiegel barst!” Dr. Emyr Williams, een psycholoog die onderzoek naar de vampierencommunity heeft gedaan, bevestigt dat de mensen binnen de gemeenschap zich niet als het prototype Hollywood-vampier gedragen: “Ik ontdekte dat het eigenlijk heel normale mensen zijn. Ze hebben dan misschien wel bloed en energie van elkaar nodig, maar het is niet zo dat ze dit ook leuk vinden aan zichzelf.”
 
Bloed van elkaar drinken: niets menselijks is je vreemd, of totaal cray cray?