Shocking: per dag worden 35 vrouwen verkracht

De maatschappij door Sabine
Het maakt niet uit of je felle lippenstift draagt of dat je haar uitdagend zit. Het is geen excuus voor een man. Hij moet van je afblijven, basta! Helaas worden vrouwen steeds vaker verkracht, blijkt uit dit schokkende onderzoek.  
 
Ons bloed kookt en we voelen dat onze nekharen overeind gaan staan als we horen dat er een vrouw is verkracht. Zeker wanneer de dader dan komt aanzetten met smoesjes als: ze vroeg er zelf om. Nee, zelfs als een vrouw naakt over straat loopt, moet je van haar afblijven. We horen vaak dat een vrouw is verkracht. Té vaak. We hebben het idee dat het steeds vaker gebeurt en dit schrikbarende onderzoek bevestigt onze vermoedens: 35 vrouwen worden per dag verkracht. 

 
Enorme toename 
We kunnen er niet omheen draaien, zeker niet na de uitkomsten van dit onderzoek: verkrachting komt steeds vaker voor. Uit politierapporten blijkt dat verkrachting met 36% is toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Per dag komen er zo’n 60 (!) aangiftes van verkrachting binnen op het politiebureau, waarvan 44 meldingen van meisjes én jongens onder de 16 jaar. 
 
De agressiefste vorm van verkrachting (verkrachting onder bedreiging van een mes) is ook flink toegenomen. Eerder gebeurde dit bij 199 van alle gevallen, maar dat aantal is nu gestegen naar 294, blijkt uit de resultaten van het onderzoek van Office for National Statistics, meldt Metro. Niet alleen deze agressieve vorm van verkrachting blijkt toegenomen te zijn, maar dit geldt voor alle soorten van ongewenste intimidatie. Dit jaar steeg het percentage met 21%. En elk jaar weer neemt het aantal gevallen van seksuele intimidatie toe.

 
Aangifte
Het Office for National Statistics zegt dat slachtoffers steeds vaker aangifte durven te doen, maar Katy Russel van Charity Rape Crisis England and Wales, is daar niet zo zeker van. Volgens haar zijn deze getallen slechts het topje van de ijsberg. “Seksueel geweld is iets waar vaak geen melding van wordt gedaan”, zegt Katy. Maar volgens het ONS worden slachtoffers aangemoedigd om aangifte te doen door de onderzoeken die vandaag de dag naar  high-profile zedendelinquenten worden gedaan. 
 
Kijk hier voor meer informatie over seksueel misbruik.