Waar we in 2015 wel klaar mee zijn

De maatschappij door Karin
Och, wat een jaar was 2014 weer hè dames? Een jaar van onder andere nepscheidingen, irritante discussies op social media en rare meisjes op Instagram. Daarom is het de hoogste tijd voor een irritatierondje: no more in 2015 please!
 
Dave Roelvink
Plots was hij daar: de veel beter gelukte versie van Dries Roelvink. Waar je niet wist hoe snel je moest zappen als Dries weer zijn jodelkunsten vertoonde op de buis, moest je je tong nu van je schoot schrapen en je hand uit je broek halen toen je voor het eerst zijn zoon op de beeldbuis zag. Hoe kon De Driester zó’n intens perfecte creatie en tevens look-a-like van Jim Bakkum geschapen hebben? Was dit een goedmakertje van de Lieve Heer? Too good to be true. Achter dit flawless smoeltje bleek dit jaar een klein duiveltje te zitten. Eentje die meisjes die hoteldebotel zijn, filmt tijdens het sabbelen aan zijn Amsterdammertje. En eentje die zijn mislukte pornofilmpjes doorsluist naar al zijn foute vrienden. Dave bleek helaas niet zo’n leukerd te zijn. Doe ons Jim Bakkum maar weer.
 

Superfoods
In 2013 waren we hier natuurlijk al driedubbel klaar mee, maar ja, wie luistert er nou naar ons schamele redactieleden? Tja, dan kom je er in 2014 ineens achter dat je elke ochtend braaf 250 gram vogelzaad loopt te atten voor een prijs waar je vijf pakken muesli van kunt kopen. Waarom is deze trend nog steeds niet voorbij dan? Laten we afspreken dat E-nummers het nieuwe superfood zijn. Worden we keiblij van. En laten we dan ook afspreken in 2015 alle noten, zaden en ander gek vogelvoer weer lekker terug te geven aan de birdies en gewoon weer Instagram-foto’s te posten van onze katten.

De zogenaamde scheidingsperikelen van Bee & Jay
Oh no! Bee wisselde speeksel uit met Obama. Nee, toch niet. Oh no! Bee had geen trouwtatoeage meer. Oh no! Sista Solange vuurde haar karateskills af op Jay-Z in de lift en Bee keek ernaar alsof het het 8 uur journaal was. Oh no! Bee & Jay sliepen in aparte hotels tijdens hun On The Run-tour. Noooooo, waar ging het heen met de wereld als zelfs vleesgeworden perfectie Beyoncé en Jay-Z gingen scheiden? Tot papa Knowles verklaarde dat het allemaal in scène was gezet om de kaartverkoop van hun On The Run-tour op te krikken. Kolere, als we zelfs de Beyoncés van deze wereld niet meer kunnen vertrouwen…
 

Kim Kardashian & consorten
‘Kim Kardashian naakt in Paper Magazine’. ‘Kim Kardashian kibbelt met Kanye’. ‘Kim Kardashian eet een Liga’. ‘Kim Kardashian laat een poepje’. ‘Kim Kardashian heeft één hersencel’. Kunnen we het misschien eens niet over deze talentloze, selfiegeile realityster hebben? Ohja, en wie had het ooit gedacht - want: trash-tv for life - maar eigenlijk zijn we met alle realitysterren wel een beetje klaar. Britt D.? Matsoe Matsoe? Roy wie? We hebben onze interesse een beetje verloren. Sorry Roy.

De Zwarte-Pietendiscussie
Zin om je een dag zwaar depressief te voelen? Dan had je tijdens de intocht van Sinterklaas even Facebook moeten checken. De ene racistische ‘alle zwarten het land uit’-opmerking - die gemiddeld 938 werd geliked - na de andere kwam tevoorschijn. Droevig! Iedereen had en heeft er een mening over en op social media kon je helaas niet om die mening heen. Net als vele anderen zijn we dan ook helemaal klaar met deze achterlijke discussie. Laten we alsjeblieft volgend jaar lekker pimpelpaarse, gele, zwarte en mintgroene pieten in de optocht meelopen en iedereen is happy en dan praten we nergens meer over. Deal?
 

Rare meisjes op Instagram
‘Knapperd!’, ‘Mooierd!’, ‘Liefde!’, ‘Jezus, knap kind!’, ‘Sta je weer knap te wezen?’, ‘Love you!’. Meisjes doen tegenwoordig een beetje gekkig op Instagram. Ze steken elkaar allemaal overdreven veren in de reet, en geen comment wordt geplaatst zonder 'love you' erin. Gewoon op z’n boeren-Hollands ‘yo, leuke foto, Clara’ zeggen kan anno 2014 niet meer. Vinden we elkaar echt zoveel mooier en leuker tegenwoordig dat we onze baarmoeder eruit moeten kirren van genot? Nee, natuurlijk niet. We hopen gewoon dat als we zelf ‘n keer een selfie met 938 filters plaatsen, we deze teksten ook terug krijgen. Kunnen we alsjeblieft allemaal weer een beetje normáál doen? Joe, bedankt!

Waar zou jij in 2015 heel goed zonder kunnen?