Zo reageert men als een vrouw ?manspreadt? in de metro

De maatschappij door Sabine
 
Je reist met de metro en hebt bijna geen plek om te zitten omdat de man naast je hartstikke veel ruimte in beslag neemt. Manspreaders: we hebben er een grafhekel aan. Zelf doen we het dan ook niet, maar wat als we het wel zouden doen? 
 
Mannen, kom op zeg. We snappen dat er een klokkenspel tussen jullie benen bungelt, maar dat betekent niet dat jullie twee, laat staan drie, plekken nodig hebben in de metro. Manspreading, we schreven er al eerder over want we vinden het maar wat vervelend! Deze vrouw had er net als wij genoeg van en vroeg zich af hoe men zou reageren als een vrouw manspreadt. 
 
 
Vrouwen vs. Mannen
Elizabeth Plank, Senior Editor bij Mic.com, was nieuwsgierig hoe metroreizigers zouden reageren wanneer zij veel meer plek in beslag zou nemen dan ze nodig heeft. Gewapend met een camera namen zij en collega Nick stiekem op hoe men reageert als zij beiden manspreaden. Op de website van Mic.com plaatste Elizabeth een filmpje van haar manspreading en dat van collega Nick, en er was een duidelijk verschil te zien! Schijnbaar is het alleen acceptabel voor mannen om de ruimte te nemen en vindt men het vreemd wanneer een vrouw dit doet. 
 
Wanneer Nick neerploft en drie plekken in beslag neemt in de metro, lijkt niemand het op te vallen, laat staan er er iets van te zeggen, meldt HuffingtonPost. Ook Elizabeth weet weg te komen met haar gedrag, maar nu lijkt men het wel op te merken. Wanneer Elizabeth wijdbeens gaat zitten, heeft ze meteen het gevoel dat ze bekeken wordt en voelt ze zich ongemakkelijk. Het blijft niet slechts bij een gevoel want al snel tovert de jongen tegenover Elizabeth een smartphone tevoorschijn en maakt een foto van haar houding. Of dit echter is omdat-ie het asociaal vindt, of omdat het totaal niet ladylike is, vragen wij ons wel een beetje af. 

fout in embed: media provider niet ondersteund
 
Verklaring
In de video komt Elizabeth tot de conclusie dat mannen zo breed zitten omdat hen dat een gevoel van macht zou kunnen geven. Wanneer ze aan haar collega vraagt of hij dat ook vond, bevestigt hij dit: “Ik voelde me erg machtig.” Maar mannen, let op. Dit is nou niet bepaald de manier waarop je een vrouwenhart voor je kunt winnen. Wij hebben juist veel meer respect voor je als je je benen netjes bij elkaar houdt... 

Kijk jij op van Elizabeths resultaat? Of had je het wel verwacht?