Only in China: meisje verbouwt zichzelf naar porseleinen pop

De maatschappij door Rosanne

Ze is vijftien jaar oud en ziet eruit als een levensechte pop. Het Chinese meisje Lee Hee Danae heeft zichzelf laten verbouwen en China vindt haar nu ‘te mooi om naar te kijken’. Maar de achterliggende reden zal je nog verbazen.

Iedereen heeft wel iets wat je aan je uiterlijk wilt veranderen, want diep van binnen zijn we soms best onzeker. Die onzekerheid kan helemaal pieken als we worden gedumpt door onze droomvent. Dat was voor de vijftienjarige tiener Lee de reden om zichzelf te laten verbouwen tot porseleinen popje: ze wil haar ex-vriendje terugwinnen.


‘Te mooi om naar te kijken’
Het meisje plaatste de foto’s van haar transformatie op de site Weibo, de Chinese variant van Facebook. Het duurde niet lang voordat haar foto’s viraal gingen. De reactie van het Chinese volk is meer dan lovend. Zo wordt Lee ‘te mooi om naar te kijken’ genoemd. Ondanks haar jonge leeftijd heeft Lee een verontrustende mate van aandacht getrokken op social media, met bijna 400.000 volgers en duizenden reacties over haar veranderde uiterlijk. Wij hebben toch liever dat onze tieners met poppen spelen in plaats van er zelf een te worden.Populaire ingrepen
Lee Hee Danae lijkt op de foto een operatie aan haar kin, ogen en jukbeenderen te hebben gehad. De V-lijn operatie, waarbij de kaaklijn wordt gevormd in een puntige hart vorm, wordt steeds populairder in China. Dit geldt ook voor de dubbele ooglidcorrectie, om bredere ogen te creëren, zo meldt Metro UK.

Of het de tiener is gelukt om haar vriendje terug te winnen is niet bekend. Wij hopen in ieder geval dat de foto’s vooral zijn bewerkt met photoshop...

Wat vind jij van het porseleinen meisje?
Beeld: Weibo