Lovehandles, een buikje? Nee, we schamen ons voor de Buffalo Hump!

Lichaam door Marleen_S

Vergeet die lovehandles die prachtig boven je te strakke skinny uitsteken of die vetjes die de hoek omkijken boven die hele sexy, maar veel te kleine beha. Nee, de 'buffalo hump', daar moeten we ons zorgen over maken. De wat?

 
Het is lucratief zaken doen voor alle cosmetisch chirurgen in de wereld. Niet alleen doen sommige klanten er een moord voor om op hun favoriete celebrity te lijken, er wordt schijnbaar ook aangeklopt voor hele andere ingrepen, blijkt uit onderzoek. Namelijk voor het laten weghalen van vet.
 
Nou, dat is toch niet wereldschokkend? Ja, dat zou je denken als het niet ging om een ware trend die er gaande is in de operatiekamer. Dat vet wordt namelijk niet zomaar ergens vandaan gehaald. Nee, mannen en vrouwen willen geen strakkere kont of buik, maar een gladde nek.
 

De Buffalo Hump

Het Quasimodo-effect

De buffalo hump, oftewel de buffalo hobbel, is een bijkomend gevolg van overgewicht. De bobbel wordt vaak veroorzaakt als mensen binnen een korte tijd zeer veel aankomen en ontwikkelt zich langzaam bovenin de nek. “Een slecht postuur helpt ook niet bepaald”, aldus een woordvoerder van WhatClinic.com die onderzoek deed naar cosmetisch chirurgie. “Het zorgt dat de bobbel daardoor nog eens extra opvalt bij de patiënten.”

Om te ontsnappen aan ‘het Quasimodo-effect’ dat na verloop van tijd is ontstaan, weten sommige mensen niet hoe snel ze naar de cosmetisch chirurg moeten rennen. De afgelopen jaren is dit aantal zelfs fors gestegen, aldus chirurgen.
 

Borsten à la Heidi Montag en de botox van Cameron Diaz

Onzeker en laag zelfvertrouwen

“Het probleem zorgt daarnaast ook voor grote onzekerheid en minder zelfvertrouwen”, vertelt de woordvoerder verder. “Vooral omdat het gaat om een lichaamsdeel waar de meeste mensen zich normaal gesproken niet druk om maken.”
 
Het is verder een simpele procedure, maar wel nogal prijzig, aldus Daily Mail. Bijkomend probleem is dat de ingreep nog niet echt is ingeburgerd onder de chirurgen waardoor patiënten lang op zoek zijn naar een geschikte arts die hen kan helpen.

Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat mensen graag een botoxbehandeling zoals die van Cameron Diaz willen en net zulke borsten willen als Heidi Montag (really?!). Ook armen liften - tot ziens kipfilets! - en een butt job zijn erg populair. En onder de mannen? Daar was een andere opvallende trend te zien afgelopen jaar. Het aantal borstverkleiningen bij het andere geslacht steeg enorm.

Heb jij weleens gehoord van de Buffalo Hump?