Schattig of creepy: 5-jarige vlogger verovert beautyland

De maatschappij door Rosanne

Er is een nieuwe beautyvlogger in YouTube-land en ze is razendpopulair. Niet perse omdat haar advies zo geweldig is, maar haar leeftijd is op z'n zachts gezegd opmerkelijk. Vlogger Danna Gomez is namelijk pas vijf jaar oud.

 
Hoe zet je een goede eyeliner en hoe gebruik je foundation? Voor wie zelf geen echte beautyqueen is, zijn bloggers en vloggers een ware uitkomst. De vijfjarige Danna Gomez wil je er graag bij helpen. Zo heeft ze ook trucjes hoe je je neus dunner kunt laten lijken. Haar filmpjes gingen viraal op de bekende sociale media en ze werd gefilmd door haar tante uit Colombia.

 
Discussie
Zoals verwacht riep het filmpje veel reacties op. De een vindt Danna ontzettend schattig, de ander vindt het pure horror en vraagt zich af wat haar ouders zich in hemelsnaam in hun hoofd halen. De vroegrijpe beautyvlogger is nu het middelpunt van het debat of zo’n jong meisje wel tutorials moet aanbieden over make-up. Wij van Ze waren in ieder geval op 5-jarige leeftijd nog steeds de haren van onze barbies eraf aan het knippen.
 
Tips voor Valentijnsdag
In de Spaanstalige video’s zie je Danna populaire tutorials nabootsen van het web. Zo legt ze uit wat de producten zijn en waarvoor je ze dient te gebruiken, meldt DailyMail. Niks is voor de jonge vlogger te gek, want ze laat ook zien wat de perfecte make-up is voor een romantisch valentijnsdiner. Het meisje praat volgens verschillende reageerders wel erg volwassen. Maar in dezelfde tutorial tekent ze ook speels een hartje op haar wang met eyeliner.


 
‘Zo lijk je dunner’
De post op Facebook is meer dan 150.000 keer gedeeld en veel vrouwen zeggen dat ze haar make-up beter doet dan dat ze zelf kunnen, maar vele anderen keuren het af omdat ze nog zo jong is. Sommigen vinden het humoristisch dat een kleintje van vijf uitlegt hoe je de huid kunt verstevigen. Wat de tegenstanders vooral bezorgd maakt, zijn de tutorials waarin wordt uitgelegd wat je allemaal moet doen om dunner te lijken door middel van make-up.
 
Kinderspel
De vlogs zijn gefilmd door Denisse Gomez, de tante van de minibeautyvlogger. Ze snapt de opheft over de filmpjes niet goed. Ze verklaart in een post op Facebook dat de vlogs niet echt zijn en een spelletje van Danna. "Kinderen spelen vaker alsof ze volwassenen zijn, bijvoorbeeld als brandweermannen, leraren, moeders of cowboys. Wat is daar mis mee?" Denisse vond de spelletjes van haar nichtje zo schattig dat zij ze, met toestemming van de moeder, op sociale media plaatste. “Danna vindt het heerlijk om zich uit te sloven voor de camera. Zolang ze er nog plezier in heeft en het uit haar eigen vrije wil doet, wat kan er dan mis mee zijn?”, zegt tante Denisse.


Wat vind jij van de tutorials van Danna: schattig of gruwelijk?