Lifestyle / Eten
Eten

Wat doe je als je partner bijna niets lust

Reageer 0

Sta jij je uren uit te sloven in de keuken, krijg je een lauwe reactie van je lief als je het dampende bord aan heerlijkheid op tafel zet. Dat kan nogal op je zenuwen gaan werken. En terecht! Hoe ga je om met iemand die bijna niets lust? En bestaan er manieren om de boel te saboteren?
 partner lust bijna niets

Maak een lijstje

Niets zo vervelend als een dampend bord dat niet leeggegeten wordt. Wees die benarde situatie voor en hou het vooral positief. Misschien heb je altijd precies met die ingrediënten gekookt die je partner niet lust. Stel daarom samen met je lief een lijstje op met dingen die hij of zij wél lust. Vervolgens kun je samen recepten bedenken met de ingrediënten van het lijstje. Belangrijk: betrek je partner hierbij en laat zien dat je het serieus neemt.

Babystapjes

In veel gevallen groeien mensen over hun voedselfobie heen. Hoewel het moeilijk voor te stellen is,  bestaan er wel degelijk mensen die geen kaas lusten. Heb jij toevallig een relatie met een kaashater? Het codewoord is: babystapjes. Begin dus niet direct met een kaasplank voor schimmelige wegdruipers, maar start bijvoorbeeld met smeerkaas. Dit is zowel in structuur als smaak compleet anders dan echte kaas. Van smeerkaas stap je naar jonge kaas, van jonge naar jong belegen enzovoort. Met de juiste aanpak kun je een kaashater transformeren naar een echte liefhebber.

partner bijna niets lust

Sabotage

In het ergste geval lust je partner amper voedsel waarmee je een degelijke maaltijd kunt maken. Dan wordt het tijd om een andere weg in te slaan: sabotagemaaltijden. Lust je partner bijvoorbeeld geen groente? Dat is lastig, want iedereen heeft immers vitamines nodig. Maak dan eens een rode pastasaus waarbij je de tomaten, paprika en courgettes zo klein snijdt dat je niet merkt dat er groente in zitten. Of nog beter: pureer de boel. Vaak is ‘iets niet lusten’ namelijk ook deels psychologisch. Grote kans dat je lief de groente niet eens opmerkt en je pastasaus goddelijk vindt smaken. Als dit werkt, kun je je de tactiek toepassen op andere recepten, zoals lasagne, nasi of soep. Et voilà, plots heb je een heel recepten repertoire met de ingrediënten die je lief eigenlijk ‘niet lust’.

Gouden deal

Dat neemt niet weg dat je lief (en jij ook!) op z'n tijd zin heeft in een vette hap. Spreek daarom één dag in de week af waarop jullie losgaan met pizza, een broodjes shoarma of patat. Dan bestaat daar alvast geen discussie meer over. Betrek je lief bij het kook- of afhaalproces en maak er iets gezelligs van. Je hoeft immers niet elke dag te moederen over jouw partners eetpatroon. 

Lees ook: Zo check je hoeveel suiker en alcohol er in je wijn zit

Beeld: iStock

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 2 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

  • Kirsten

    Deze tips klinken leuk, maar dit gaat niet over iemand die bijna niks lust. De mijne eet geen groenten, geen fruit, geen rijst, geen pasta, bijna geen sauzen, etc. Hij lust alleen kale aardappels (ook alleen met kruiden erop) en vlees (geen vet vlees zoals speklap). Oh en witte saus zonder iets erin. Nou geloof me, dan ben je snel klaar ;-)

  • fleur_dekoninck

    de moeite nemen om recepten te kiezen - Ik ben ziek van deze ;c

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen