De origineelste ideeën voor ontbijt op bed

Eten door Laura

Dus je wilt iemand verrassen met een ontbijtje op bed? Misschien een moeder, vader, je geliefde of gewoon... zomaar, omdat iemand het verdient. Eén ding is zeker: je scoort flinke punten als je iemand een ontbijt op bed brengt. Een croissant, cappu en jam is altijd goed, maar wil je nog hogere ogen gooien? Ga dan voor een van deze originele ontbijt op bed-ideeën. Buon appetito!

originele ideeën ontbijt op bed

Lees ook: Waarom je sneller snaait als je je verveelt (en hoe je het voorkomt)

Shakshuka

Op de redactie zijn we enorm fan van dit Israelische eenpansgerecht. Niet alleen goddelijk als diner, maar ook geschikt voor lunch en... als ontbijt op bed! Bovendien is het simpel, maar ook voedzaam en vullend. De basis is een tomatensaus met gebakken eieren en daarbij kun je zelf allerlei ingrediënten toevoegen die je lekker vindt. Denk aan: bonen, avocado, gehaktballetjes, aardappel et cetera. Je eet shakshuka met rijst, naanbrood, pitabrood of wraps.

Lees het recept voor Shakshuka op Freshhh.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Be Fit Be Strong (@befitbestrong.pl) on

Mooie vormgeving

Soms hoeven de gerechten niet baanbrekend nieuw te zien, maar kun het een origineel ontbijtje maken alleen al door het bord chefwaardig op te maken. Maak van een avocado een roosje, bak een omelet in hartjesvorm en maak van zes pannenkoekjes een konijntje...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andrea | Food & 🥑 Toast Lover (@crepesandbows) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andrea | Food & 🥑 Toast Lover (@crepesandbows) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Monika Wycislok (@monilein91) on

Amerikaans ontbijt

Lekker over de top en súperongezond, soms kan het gewoon. Ga voor een 'echt' Amerikaans ontbijt vol guilty pleasures. Dikke pannenkoeken met ahornsiroop en slagroom, muffins en een sloot koffie erbij. En wat dacht je van een freakshake: een milkshake met donuts, slagroom, sprinkles en meer caloriebommetjes? Dat is pas wakker worden met een goed gevoel..

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Simona Mirto Tavolartegusto.it (@tavolartegusto) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Warszawski LUKIER (@warszawski.lukier) on

Tout français

Is degene voor wie je ontbijt op bed maakt een groot fan van alles wat met Frankrijk te maken heeft? Dan maak je hem of haar het gelukkigst met een echt Frans petit déjeuner. Een kopje cappuccino (uit de cafetière natuurlijk), verse croissantjes, pain au chocolat, jus d'orange, een baguette en paturain. En als toetje: macarons, natuurlijk!

Smoothie bowls

Wie een Instagram- of Pinterest-account heeft kent ze vast: de kleurrijke smoothie bowls. Maar zeg eens eerlijk: dit übergezonde ontbijtje heb je vast zelf nooit klaargemaakt. Gelukkig is het makkelijker dan het in eerste instantie lijkt. Doe wat inspiratie op met deze video:

Laat het bezorgen! 

Ben je geen keukenprinses? No problemo! Waarom zou je veel moeite doen voor een slappe koffie, aangebrande broodjes en een ontploft omelet? Tegenwoordig zijn er allerlei bedrijven die roomservice aan huis aanbieden. Je kunt zelf aangeven wat voor ontbijt op bed-mandje je wilt ontvangen en hoe laat. Ding-dong! Breakfast is ready...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sophie Chocolaterie (@sophiechocolaterie) on

 

Lees ook: Lekker en goed: deze vegan recepten moet je proberen