Waterijs tekort? 7 recepten om zelf de lekkerste ijsjes te maken

Eten door Redactie Ze.nl

Tijdens hittegolf één was het ijsvak in de supermarkt al leeg en nu is er een tweede hittegolf op komst. Geen ijsjes kunnen scoren? Geen paniek, gelukkig kun je heel gemakkelijk zelf ijs maken met ingrediënten die nog wel op voorraad zijn. 

waterijsjes

Tip: Naast de ingrediënten heb je ijsvormpjes, eventueel een blender en een lege vriezer nodig

Aardbeien-yoghurt-ijsjes

Men neme:

Een pak vanilleyoghurt
Een bak gesneden aardbeien
En half bakje gesneden ananas

Stop de aardbeien en anansstukjes in een blender en maak er een glad mengsel van. Om het mengsel iets zoeter te maken, kun je er limonade bij doen of een vruchtensapje, zoals ananassap. Om een leuk effect in je ijsje te krijgen, schenk je het aardbeienmengsel en de vanilleyoghurt tegelijk in je ijsjesvorm.

Meer op Instagram

 

Corona-ijsjes

Men neme:

Alleen Corona-biertjes (!)

Dit receptje is zo simpel, waarom zijn we hier niet eerder op gekomen? Giet de Corona in je ijsjesvorm, voeg limoensap toe en wacht een uur voordat je het stokje erin steekt. Als je dit hebt gedaan, moet nog eens een uurtje of drie wachten en dan is je hipster-ijsje klaar!

 

Oreo-ijsjes

Men neme:

Drie vierde kopje volle melk
Een half kopje ongeklopte slagroom
2 eetlepels fijne suiker
5 Oreo-koekjes

Meng alle ingrediënten, behalve de Oreo’s, met elkaar in een blender. Voeg als laatste de Oreo’s toe en blend alles net zolang totdat de koekjes goed gekruimeld zijn. Extra: Ook in dit recept is het lekker om er een scheut chocoladesaus in te doen. Just saying. 

Meer op Instagram

 

Champagne-ijsjes

Men neme:

500 ml champagne
200 ml gin
200 ml siroop naar keuze
100 ml limoensap (vers of uit een pak)

Giet alle ingrediënten eerst in een grote kom en meng ze met elkaar. Giet het mengsel daarna in je ijsjesvorm en laat het goed opstijven. Extra: Deze ijsjes vragen er natuurlijk om, om tijdens een feestje te worden uitgedeeld. Wil je het nog feestelijker? Koop bij een taartenwinkel eetbaar bladgoud of besprenkel de onderkant van de ijsjes met eetbare glitters.

 

Kokos-ijsjes

Men neme:

500 ml kokosmelk
3 eetlepels honing
2 eetlepels geraspte kokos

Vul je ijsjesvorm eerst met kokosmelk en giet daarna de honing erin. Wacht 4 uur tot de ijsjes zijn bevroren en bedek ze daarna met de geraspte kokos.

 

Witte chocolade-ijsjes

Men neme:

500 gram Griekse yoghurt (eventueel met een fruitsmaakje)
75 gram witte chocolade

Laat de chocolade in de magnetron smelten. Loop niet weg en roer om de halve minuut even door de chocolade. Als de chocolade is gesmolten en een beetje is afgekoeld, giet je het bij de yoghurt. Giet het mengsel vervolgens in je ijsjesvorm en dan is het wachten maar!

 

Licor 43 ijsjes 

Men neme:

70 ml Licor 43 Orochata
50 ml water
100 ml melk
70 ml room
20 gr witte basterdsuiker
1 snufje kaneel

Voeg alle ingrediënten samen in een grote kom en klop dit met een garde. Doe dit net zolang tot je een romige structuur hebt. Vervolgens kun je het mengsel in de vier ijsvormpjes gieten. Wil je deze zomerse ijsjes wat kleur geven? Dan kun je ook een paar stukjes aardbei toevoegen. Stop vervolgens de ijsvormpjes in de diepvries en laat deze een nachtje (zo'n 6 à 7 uur) staan. Enjoy!

Meer op Instagram

Lees ook: 5 x zelf boozy ijsjes maken