5 x zelf boozy ijsjes maken

Eten door Annelot

Met deze tropische temperaturen verlang je al snel naar een lekker ijsje om even af te koelen. Maar je hebt natuurlijk niet altijd zin in zo’n mierzoete, romige ijsco. Gelukkig bestaat er een perfecte oplossing: ga voor een popsicle van je favoriete drankje! Deze alcoholische ijsjes kun je heel makkelijk zelf maken en zijn allemaal om te smullen!

1. Bevroren margarita's op een stokje

De margarita is een klassieke cocktail met Tequila en limoen. Maar je kunt er natuurlijk ook een ijsje van maken. En we kunnen je vertellen: die is bizar lekker!

Voor 6 ijsjes
Ingrediënten:
1 komkommer
2 limoenen
1 kopje water
1/2 kop suiker
Tequila
IJsvormpjes

Bereiding:
Giet het water en de suiker in een pannetje. Laat het even op laag vuur staan terwijl je af en toe roert, totdat de suiker opgelost is. Laat het mengsel even afkoelen en snijd ondertussen de komkommer en limoen in dunne schijfjes. Doe een schijfje limoen, komkommer en één theelepel Tequila in de ijsvormpjes. Giet het suikermengsel eroverheen. Laat de ijsjes volledig bevriezen voordat je ervan gaat smullen!

2. Cranberry en vanille vodka ijsjes

Deze ijsjes zijn heerlijk fris en fruitig, maar door de vanille vodka ook lekker zoet. Zien ze er niet heerlijk uit?

Voor 6 ijsjes
Ingrediënten:
Handje cranberry’s
1 kopje water
1/2 kop suiker
Vanille Vodka IJsvormpjes

Bereiding:
Giet het water en de suiker in een pannetje. Laat het even op laag vuur staan terwijl je af en toe roert, totdat de suiker opgelost is. Laat het mengsel even afkoelen en giet het daarna met een paar cranberry’s en 6 theelepeltjes wodka in de blender. Doe onderin de ijsvormpjes nog wat cranberry’s en schenk daarna het mengsel eroverheen. Laat de ijsjes volledig bevriezen en het genieten kan beginnen.

3. Verfrissende grapefruit en Aperol ijsjes

Deze ijsjes zijn perfect voor een hete zomerdag. Probeer niet alle ijsjes in één keer op te eten, want die neiging krijg je wel, zo heerlijk smaken ze.

Voor 6 ijsjes
Ingrediënten:
1 limoen
3 kopjes grapefruitsap
Aperol
IJsvormpjes

Bereiding:
Snijd de limoen in schijfjes en plaats er eentje in elk ijsvormpje. Mix het grapefruitsap met zes theelepels Aperol en giet dit in de vormpjes. Zet de ijsjes voor een paar uur in de vriezer of laat ze er een nachtje in.

4. Bloemige gin-tonic's op een stokje

Deze ijsjes zijn niet alleen erg lekker voor de gin tonic-lovers, maar zien er ook fantastisch uit! Perfect als feestelijke afsluiter van een BBQ.

Voor 6 ijsjes
Ingrediënten:
200 ml tonic
Sap van een halve citroen
60 ml Agroposta lavendel siroop (2 zakjes)
Gin
Bloemenmix / eetbare bloemblaadjes
IJsvormpjes

Bereiding:
Doe een paar bloemblaadjes in elk ijsvormpje. Meng daarna de tonic met 6 theelepels gin, het citroensap en de lavendelsiroop. Laat dit eventjes staan en giet het daarna in de vormpjes. Laat ze een paar uur in de vriezer staan voordat je ze gaat eten.

 

5. Boozy aardbeien en frambozen ijsjes

Probeer deze fruitige aarbeien en frambozen ijsjes eens en we beloven je dat je daar geen spijt van zult krijgen!

Voor 6 ijsjes
Ingrediënten:
Verse aardbeien
Verse frambozen
1/2 kopje donkere biologische rietsuiker
1 1/2 kopje plus 2 eetlepels water
1 theelepel losse zwarte thee
6 theelepels wodka

Bereiding:
Breng 1 kopje water aan de kook, voeg zwarte thee, en laat op laag vuur staan voor 5 minuten. Zeef het mengsel zodat de thee eruit is. Verwarm dan de suiker en de rest van het water in een andere pan totdat de suiker is opgelost. Laat even afkoelen terwijl je ondertussen de aardbeien en frambozen in kleine stukjes snijdt en in de vormpjes doet. Schenk de afgekoelde stroop, de thee en de wodka in de vormpjes en roer even door. Laat minimaal 4 uur in de vriezer staan voordat je ze serveert.

Lees ook: 3 x heerlijke recepten voor een zomerse barbecue