Dit recept voor cheesecake bananenbrood wordt je nieuwe favoriet

Eten door Bente

Afgelopen maanden leek er wel een nieuwe trend geboren te zijn: heel. veel. bananenbrood. bakken. En hoeveel we ook houden van de semi-gezonde cake, we zijn weer toe aan iets nieuws. Wat dacht je van de combi bananenbrood en cheesecake? Het water loopt bij ons al in de mond. Dit is het lekkerste van twee werelden.

Lees ook: Dus toch! We hebben écht altijd plek voor een toetje

Dit heb je nodig voor de cheesecake bananenbrood:

  • 3 bananen 

  • 3 eieren

  • 120 gram roomboter 

  • 140 gram bloem 

  • 120 gram roomkaas

  • 150 gram kristalsuiker

  • 60 ml karnemelk

  • Snufje zout

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 1 theelepel vanille-extract

  • 2-3 theelepels gemberpoeder

  • 2 eetlepels kokos

Benodigdheden

  • Keukenmachine of handmixer

  • Mengkom

  • Cakeblik

 

Zo maak je de verrukkelijke cheesecake bananenbrood

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in met boter en bedek de binnenkant met bloem.

Beslag bananenbrood

  1. Pak een mengkom en mix de bloem, bakpoeder en een snufje zout. Prak nu alle drie de bananen goed plat met een vork.
  2. Pak een nieuwe schaal en roer de gesmolten boter, 130 gram suiker, karnemelk, vanille-extract, één ei en één eigeel tot een gladde massa. Meng deze mix vervolgens met de ingrediënten van het bakje van stap twee. Voeg als laatst de drie geprakte bananen, het gemberpoeder en de kokos toe. Het beslag voor je bananenbrood is al klaar!

Beslag cheesecake

  1. Het beslag maken van de cheesecake is piece of cake. Je hoeft alleen maar de roomkaas, één ei, twee eetlepels bloem en twee eetlepels suiker in een kleine kom te mixen. Houd het mengsel wel gescheiden van het beslag van het bananenbrood.

Bakken

  1. Verdeel de helft van het banenbroodbeslag in de cakevorm. Schenk daar vervolgens de cheesecakevulling overheen. Giet als laatst het resterende bananenbroodbeslag voor de top.
  2. Bak de cheesecake bananenbrood in de oven in 50 minuutjes gaar en goudbruin.  Laat de cake minstens 10 minuten afkoelen in het cakeblik. 
  3. De laatste én lekkerste stap: smullen maar!

Niet zo’n fan van cheesecake bananenbrood? Misschien zijn de carrot cake pannenkoeken wat voor jou?  

Bron: Delish