Lifestyle / Eten
Eten

Dus toch! We hebben écht altijd plek voor een toetje

Na ons volgestouwd te hebben met al dat eten, kunnen we het op de een of andere manier niet laten om tóch nog dat toetje te nemen. Je zou bijna denken dat er een extra maag voor is aangemaakt... De reden dat we altijd nog plek hebben voor een toetje is er zeker - het zijn er zelfs 3 - en het is zo gek nog niet.

Lees ook: Stukje hemel: Deze red velvet brownies wil je dit weekend maken

Suiker

Een van de redenen dat jij altijd plaats hebt voor een toetje is de suiker. Toetjes zijn namelijk 9 van de 10 keer gemaakt van suiker en daar houden we van. Waarom? We krijgen er een sugarrush van. Wanneer je eenmaal aan het toetje begint is het namelijk lastig om te stoppen (herkenbaar?). Daarbij zorgt suiker ervoor dat de wand van je maag ontspant. Iedere keer als jij dus een hap neemt van jouw dame blanche maakt je maag ruimte voor jouw toetje. 

Hormonen

Ook hormonen spelen een grote rol bij het feit dat jij nog plek hebt voor dat toetje. Jouw hormonen kunnen veel beïnvloeden, onder andere jouw eetlust. Je kunt dus opeens ontzettend veel zin hebben in een toetje omdat jouw hormoonspiegel in de war is.

Flexibele maag

Je maag is flexibeler dan je denkt: wanneer jij veel lekkers eet rekt jouw maag daarin mee. Hoe vaker jij dus iets lekkers met suiker eet, hoe groter en flexibeler jouw maag wordt en er meer in kan. Jouw maag beweegt dus gewoon mee op de hoeveelheid eten dat erin zit - tot het uiteraard écht vol zit. 

via GIPHY

Lees ook: Deze chocolate bombs gaan viraal op Instagram