Nieuwe verslaving: chocolade-kokostaart

Eten door Redactie Ze.nl
Zeg je 'verjaardag' dan zeg je 'taart'. Zeg je 'taart', dan zeg je 'OMG té fatsig! Behalve als een taart uit kokosolie, kokosschaafsel, sojaroom en pure chocolade bestaat. Dan kun je er gerust een extra puntje van aansnijden.

Geen één verjaardag mag gevierd worden zonder taart. Ook als je 100.000 verjaardagen in een maand hebt. En ook als je jezelf dan écht een keer dat lichaam van Doutzen Kroes wilt aanmeten. Claartje van Foodness maakte voor haar eigen verjaardag een overheerlijke chocolade-kokostaart die supermakkelijk te maken is, omdat het maar een paar ingrediënten bevat, maximaal een kwartiertje in de oven hoeft en ook nog eens niet heel slecht voor je is. Ja, wij zijn fan van dit soort dingen. We willen namelijk wél snoepen, maar niet aankomen, en wél zelf bakken, maar er niet te veel moeite voor doen. Heurlûk!


Dit heb je nodig:

5 Eetlepels kokosolie
300 gram kokosschaafsel
300 milliliter (soja)room
250 gram fijngehakte, pure chocolade

Dit moet je doen:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
  • Maak de korst van het kokosschaafsel en de kokosolie. Meng eerst 1/3 van het kokosschaafsel met de kokosolie tot het een bal vormt. Je kunt hiervoor een food processor gebruiken als je die hebt, maar je kunt het ook met je handen kneden. Voeg vervolgens de rest van het kokosschaafsel toe en kneed dat door de deegbal. Het hoeft geen soepel deeg te worden; het valt enigszins uit elkaar.
  • Bedek een taartvorm met een doorsnede van 23 centimeter met bakpapier, door er een rondje uit te knippen (bekijk hier hoe je dat makkelijk doet). Bedek de vorm daarna met het kokosdeeg. Druk het goed aan, zowel op de bodem als tegen de rand.
  • Plaats de taartvorm met de kokoskorst in de oven en bak 10-15 minuten, tot de kokos begint te verkleuren aan de randjes.
  • Maak de chocoladevulling door de room aan de kook te brengen in een kleine steelpan. Doe de fijngehakte chocolade in een hittebestendige kom en giet de hete room erover. Laat 10 minuten staan en roer dan tot de chocola volledig gesmolten is en het een homogeen mengsel is.
  • Giet het chocolade-roommengsel in de kokoskorst en zet de taart in de koelkast. Laat de taart daar staan tot de chocolade volledig stijf is geworden, dat duurt ongeveer een halve dag.
Is dit jouw nieuwe verslaving?