Yes! Seks helpt tegen verkoudheid!

Intiem door Anniek
Snif, snotter, kuch. Hè verdorie, houdt het dan nooit op met die verkoudheid? Zeker nu de dagen kouder en donkerder worden, slaan de bacteriën vrolijk om zich heen. Maar wist je dat seks heel goed kan helpen tegen verkoudheid?
 
Je keel voelt alsof er met een schilmesje doorheen is gegaan en je hoofd bonkt alsof er in je schedel een houseparty aan de gang is. Het is weer het seizoen van de griep en hoewel het in het begin misschien een onschuldige verkoudheid lijkt, is niets minder waar. Het griepvirus stopt niet totdat je hoestend en proestend gestrekt ligt. Maar als je dan toch in bed ligt, maak er dan meteen werk van en vecht dat virus van je af. Hoe? Door eens lekker te rampetampen met je partner.
 
 
Seks tegen verkoudheid
Uit onderzoek is gebleken dat met regelmaat een potje vozen heel goed is voor je immuunsysteem. Seks verhoogt namelijk het niveau van Immunoglobuline, ook wel antistoffen genoemd, dat je lichaam beschermt tegen verkoudheid en griep. Dit komt door dat gelukzalige gevoel dat je krijgt na een orgasme, maar ook door de betere nachtrust waar je na de seks van profiteert.
 
Ons lijkt het een prima excuus om zo hier en daar een extra keertje tussen de lakens te duiken. Ben jij single of heb je eigenlijk helemaal geen zin om seks als medicijn te gebruiken? Dan zou je de griep ook op afstand kunnen houden door een hond aan te halen (slechts 18 minuten aaien helpt al om meer antistoffen aan te maken) of een kopje kamillethee te nemen. Zorg ook dat je voldoende vitamine C en D binnenkrijgt en jij bent deze winter onaantastbaar voor de griep. 
 
Hoe ga jij verkoudheid en griep tegen?