Fun facts over condooms

Intiem door Anniek
Even heel eerlijk: wat weet je nou eigenlijk écht over condooms? Ja, ze zorgen ervoor dat je niet zwanger raakt of besmet wordt met een SOA, maar verder? Tja, verder weten de meesten het niet echt. Wij geven je wat leuke feitjes!
 
Tijdens het seksen weet je net je hoofd lang genoeg koel te houden om een condoom te grijpen. Omschuiven en gaan met die banaan. Maar wat weten we nou eigenlijk écht over condooms? Dat je ze met smaakjes kunt kopen, dat ze een houdbaarheidsdatum hebben en euh... Wat nog meer eigenlijk? Wij geven je de leukste feitjes over condooms!
 
Bron
 
Wist je bijvoorbeeld dat...
 
... Condooms vroeger werden hergebruikt? Ze werden gewassen en aan de drooglijn gehangen, zodat ze nogmaals konden worden gebruikt. Overigens werden ze wel van andere materialen gemaakt, zoals linnen, schapendarmen (yuk!) en zijdepapier.  
 
... Condooms tot wel vier jaar houdbaar zijn? Daarna raden we je toch echt aan om ze in de prullenbak te knikkeren, anders heb je straks miniversies van jezelf.
 
... Durex condooms gemiddeld 40(!) liter lucht kunnen houden zonder te knappen? Dat is nog best wel heel veel.
 
... Niemand te groot is voor een condoom. Sommige condooms kunnen tot wel vier liter water houden! Dus als je lover komt aanzetten met het smoesje dat hij geen condoom wil gebruiken omdat hij 'te groot' is, trek je er maar eentje over z'n hoofd heen. Dat zal 'm leren.
 

... Het Deense woord voor condoom 'svangerskabsforebyggendemiddel' is? Probeer dat maar eens drie keer snel uit te spreken. Spoiler alert: het gaat je niet lukken.
 
... Van de condooms met een smaakje aardbeien het meest populair is? Wij houden zelf meer van kersen, maar hé: ieder z'n ding.
 
... Condooms de seks 10.000 keer veiliger maken? Jup, 10.000 keer!
 
... De meeste condooms stuk gaan door het gebruik van glijmiddel op oliebasis?
 
... Zweden een poosje een 'condoom ambulance' had die in geval van nood *ahum* een condoom bij je thuis afleverde? Dat moet een echte mood killer zijn geweest.
 
Bron
 
... 40 procent van alle condooms door vrouwen worden gekocht? Nog niet helemaal gelijk dus, maar we komen er vanzelf wel!
 
... De condooms in fabrieken met elektriciteit worden getest om te checken of er geen gaten inzitten? In principe zouden ze dus veilig moeten zijn, maar het is toch goed om van tevoren te checken of er geen lek zit. Je weet het immers maar nooit.
 
... Er elk jaar wereldwijd meer dan 4 miljard condooms worden gebruikt?
 
Wist jij deze dingen al over condooms?