Oeps: meer dan de helft van de vrouwen heeft weleens seks gehad met een ex

Intiem door Sabine

Als je relatie wordt verbroken, mis je niet alleen een maatje om mee te praten, maar je komt ook niet meer aan je lichamelijke trekken. Nog even een nummertje maken met je ex is een slecht idee, maar toch gebeurt het best vaak…

Met je ex naar bed gaan is net zo’n goed idee als je al je geld door de versnipperaar halen. Dat moet je gewoon niet doen. Toch kan een groot gedeelte van de vrouwen haar ex niet weerstaan en belanden ze toch weer op z’n schoot. Dat niet alleen: uit onderzoek is gebleken dat wij vrouwen vaker de mist in gaan dan mannen.Het verboden fruit

Seks met je ex is een beetje als snoepen van het verboden fruit. Dat moet je gewoon niet doen. Dat is alles behalve verstandig. Hoewel Eva destijds de sirenezang van de appel niet kon weerstaan, vinden wij het moeilijk om toch niet nog één banaan uit de tros te halen waar we al eerder uit plukten.
Onderzoek wijst namelijk uit dat 54% van de vrouwen weleens seks heeft gehad met een ex. Mannen daarentegen kunnen zich veel beter beheersen. Van hen danst maar 44% nog een keer de horizontale tango met een ex.

Motivatie

Hoewel iedereen je altijd vertelt dat je vooral niet de koffer in moet duiken met een ex, hadden de ondervraagden zo hun eigen beweegredenen om het toch nog een keertje te doen. Zo liet 37% van de vrouwen haar ex nog een keer in haar kommetje roeren omdat het comfortabel voelde, deelde 17% de lakens met haar ex als poging tot verzoening en rampetampte 5% er nog even lustig op los uit wraak. Gezellige wezens zijn we.Is jouw relatie net verbroken en zie je het wel zitten om het nieuwe jaar knallend in te luiden met je ex? Vraag je dan wel af of jij en je ex dezelfde motieven hebben. Als jouw ex jullie relatie weer een kans wil geven maar jij alleen uit bent op makkelijke comfortabele seks, kan dat voor problemen zorgen. Of zoals sociaal werkster Sherry Amatenstein seks met een ex omschrijft: “Je ziet een auto aankomen en je gaat niet uit de weg.” Ze waarschuwt dat jullie van te voren jullie motieven moeten analyseren. Lijkt ons een strak plan!
 
Heb jij weleens seks met een ex gehad?