Lifestyle / Sport & gezondheid
Sport & gezondheid

Afvallen zonder sporten? Dat doe je zo!

Je zou heel graag een ander getal op de weegschaal willen zien, maar aan sporten kom jij niet toe. Gelukkig zijn er ook andere manieren om wat pondjes te verliezen. Met deze handige tips wordt afvallen zonder sporten een eitje. 

Al is het een heuse trend, leven als een echte fitgirl is niet voor iedereen weggelegd. Al zou je heel graag wat kilootjes af willen vallen, sporten is helaas geen optie voor jou. Misschien is een abonnement op de sportschool te duur voor jou? Geen paniek. Gelukkig is afvallen het resultaat van 80% de juiste voeding en slechts 20% sporten. Afvallen zonder helse zweetsessies is mogelijk met slechts een paar veranderingen in je dagelijkse ritme; 


… Water, water en de rest… Komt echt niet later! Frisdranken zitten namelijk vol met suikers. Drink voor je maaltijd een groot glas water, zodat je sneller vol zit. Heb jij dorst of trek? Je lichaam geeft precies hetzelfde signaal af. Daarom kun je het beste als eerste een glas water drinken. Bovendien bevordert veel water drinken jouw stoelgang. 
 
… Houd je echt niet van water? Probeer dan water met een smaakje, zoals vitaminewater of een vleugje siroop in jouw glas. Maar vermijd fruitdrankjes! De gezondoogende verpakkingen zijn supermisleidend! Er zitten namelijk enorm veel toegevoegde suikers in. Pers liever je eigen verse sapje en houd het bij maximaal drie glazen per dag. Fruit bevat namelijk ook veel suiker! 
 
… Groene thee versnelt je stofwisseling waardoor alle verse suikers sneller verbranden in je lichaam. Hiervoor moet je wel drie koppen per dag naar binnen werken. Geen fan van warme drankjes? Je kunt ook zelf groene ijsthee maken! 
 
 

… Koffieverslaafd? Vermijd extra’s zoals slagroom, siroop, vette melk en suiker. Mocht je echt niet van zwarte koffie houden? Ga dan voor soja of magere melk, een klein lepetje honing of zoetstof. 
 
… Alcohol is misschien wel de grootste boosdoener wanneer jij probeert wat kilootjes kwijt te raken. In jouw grootste guilty pleasure zit namelijk enorm veel calorieën. Probeer met HEEL VEEL mate te drinken!
 
… Probeer suikers en koolhydraten in voedsel zo veel mogelijk te vermijden! Eet zo veel mogelijk natuurlijke producten, zoals groenten, fruit en noten. Zorg dat je altijd gezonde tussendoortjes op zak hebt. Als je maag dan een keer begint te knorren wanneer jij aan het shoppen bent, kun jij een lekker appeltje eten in plaats van de eerste de beste Mac inrennen. 
 
… In plaats van bakken met vette bakboter of olie, kun je beter kokosolie gebruiken. Frituren is natuurlijk al helemaal uit den boze. Grillen is een betere, gezonde optie.
 
… Gebruik kleinere bordjes, het is natuurlijk dat mensen de neiging hebben om hun bord leeg te eten, hoe vol we ook zitten. Hoe kleinere porties, hoe beter natuurlijk! Het is sowieso beter om jouw maaltijden over de dag te verspreiden. Het is gezonder om vijf keer per dag kleine porties te nuttigen, dan drie keer per dag bomvolle borden naar binnen te werken. Dit heeft allemaal te maken met je spijsvertering. 
 
… Stress en vermoeidheid zorgen er vaak voor dat wij eindigen met een vette zak chips of een paar repen chocola in onze hand. Je lichaam heeft sowieso meer energie nodig als jij slaap te kort komt. Zorg dat je minimaal acht uurtjes slaapt per nacht. En als je stress hebt, grijp dan niet meteen naar een zak snoep, maar bel een vriendin op, of grijp liever naar een pen en wat papier en stort je hart uit. 
 
… Dat je geen tijd of zin hebt om naar de sportschool te gaan, wil niet zeggen dat jij heel de dag met je benen omhoog kan blijven zitten. Neem de trap in plaats van de lift, pak de fiets of de benenwagen in plaats van de auto of ga een stukje wandelen in je pauze. In de slaapkamer kun je trouwens ook hele goede workouts verrichten! 
 
 

Zo, dat scheelt jou weer wat zweet! Als je die 20% bewegen toch toe wilt voegen aan jouw levensstijl, dan kun je natuurlijk altijd thuis wat simpele workouts doen! Wat dacht je bijvoorbeeld van sit ups op de bank? Heb je hier echt geen tijd voor? Lees dan dit artikel om tijdens je werk in beweging te blijven! 
 
Heb jij nog afvaltips waar geen zweet bij aan te pas komt?