4 x waarom je deze winter nog meer thee moet drinken

Sport & gezondheid door Fadak

Je hebt twee soorten mensen: de koffie- en de theeleuten. Vandaag gaan we het eens hebben over de theeleuten. Tijdens het ontbijt nemen we een theetje, lunch ook een theetje en in de avond als we voor de televisie hangen, ook weer een heerlijk theetje.

Vooral nu de winter in aantocht is, kunnen wij enorm genieten van ons cup of tea. Dat is natuurlijk niet raar, want je wordt er gelijk warm van. Maar dat is niet de enige reden waarom je deze winter nog meer kopjes thee moet opslurpen. Hierom loont het om deze winter nog meer te investeren in een goede tea stash.

#1. Goede energie boost

Thee bevat net als koffie cafeïne, maar dan in een veel lagere dosis. Hierdoor is de kans dat je teveel cafeïne binnenkrijgt veel kleiner. Klinkt ideaal toch? Je krijgt toch je cafeïne binnen, maar dan in een minder grote hoeveelheid en je voorkomt slapeloze nachten en trillende handjes.

#2. Groene thee verbeterd je sportpresentaties

Oeh dit klinkt verleidelijk, toch? Groene thee staat er al bekend om dat het enorm gezond is voor je lichaam. Daarnaast kan het ervoor zorgen dat je vet wordt omgezet naar energie. En dat betekent natuurlijk hoe meer energie, hoe meer zin je hebt om te sporten!

#3. Thee bevat polyfenolen

Polyfenolen zijn stoffen die belangrijk zijn voor je celvernieuwing en thee kan helpen om verschillende ziektes buiten de deur te houden. Denk aan hart- en vaatziektes, kanker en zelfs Alzheimer en Parkinson. Dit kun je natuurlijk niet alleen vermijden door heel veel thee te drinken, maar het kan wel meehelpen. Daarnaast schijnen deze stoffen ook te helpen tegen een slechte adem en tandplak.

#4. Smaakmakers  
Je kunt in je thee verschillende smaakmakers toevoegen en die hebben ook ieder weer zijn voordeel. Door bijvoorbeeld citroen in je theetje te doen krijg je vitamine C binnen en dat is weer een antioxidant die een boost geeft aan je immuunsysteem. Honing bijvoorbeeld helpt tegen je keel die pijn doet en het geeft je op een natuurlijke manier energie.

Soorten thee

Je hebt natuurlijk verschillende soorten thee in alle smaken en iedere thee heeft specifieke voordelen. Wij hebben het voor je op een rijtje gezet!

Witte- en groene thee: groene thee zorgt ervoor dat je sterkere botten krijgt. Ook zit er in witte en groene thee flavonoïden en dit helpt bij het weren van verschillende soorten kanker.

Zwarte thee: in zwarte thee zit aminozuur L-theanine en dit helpt je te ontspannen.

Kruidentheeën: deze kunnen specifieke problemen tegengaan. Denk hierbij aan het kalmeren van de maag of je darmen, of thee die je helpt bij een goede nachtrust.

Welke thee drink jij het liefst?