Lifestyle / Sport & gezondheid
Sport & gezondheid

Met deze motivatie stel jij je workout niet meer uit

Uitstellen, we zijn er allemaal weleens schuldig aan. De ene keer gaat het om een rekening die we moeten betalen, de andere keer om een deadline die we de nacht van tevoren afmaken. Af en toe is de motivatie nu eenmaal heel erg ver te zoeken.

‘Volgende week maandag begin ik echt’ is een bekende belofte die wij onszelf wekelijks maken. Om vervolgens ook weer wekelijks te verbreken. Hoe graag we ook willen werken aan ons droomlichaam, nee zeggen tegen ongezonde versnaperingen is een sport op zich. Natuurlijk wil jij net zo’n lichaam als al die modelletjes op Instagram. Jij hebt dan ook het doel om jezelf voor de zomer met de titel fitgirl te mogen beëdigen. Maar aangezien jouw bank als een magneet werkt, stel jij het plan om te werken aan dit doel al weken (kuch maanden) uit. Netflix, comfortfood en chillen klinkt veel beter dan zweten en een tomatenhoofd. Jouw energie is dan ook ver te zoeken! En aangezien wij dit als geen ander begrijpen, motiveren wij jou graag om van die bank af te komen;

… Wat zou jij tegen je BFF zeggen als zij haar workout voor de zoveelste keer zou willen skippen? Iets in de trant van ‘just do it’ natuurlijk! Waarom zou jij jezelf dan anders behandelen dan iemand om wie je veel geeft? Je houdt toch ook van jezelf?

… Als het lukt, ga dan samen en motiveer elkaar! Als je BFF niet kan, misschien is dan een ander vriendinnetje, je lover, een collega of familielid beschikbaar? Is dit niet het geval; jij maakt je geliefden vast trots met het nieuws dat jij toch een paar uurtjes in the gym hebt gespendeerd!

… Bedenk dat jezelf ertoe zetten het moeilijkste onderdeel van de workout is. De bank afkomen is een enorme inspanning, dat vinden wij ook. Maar wanneer jij je workout achter de rug hebt, viel het allemaal toch hartstikke mee?

… Als jij jezelf nu niet dwingt, wordt het natuurlijk nooit dagelijkse routine! Natuurlijk is het erg moeilijk om er weer in te komen na een lange break. Maar als jij het blijft uitstellen, zal jouw lichaam het steeds moeilijker vinden om de draad weer op te pakken.

… Waarom stel je het eigenlijk nog uit? Ben je ziek? Heb je geen tijd? Nee.. Je bent gewoon lui! Maar als je nu niet gaat, dan bereik jij je doelen nooit. Hoe sneller je ze aanpakt, hoe sneller jij je goals bereikt!

… Je denkt al snel aan zware gewichten, langdradige cardio-oefeningen en urenlang zweten in de sportschool. Maar waarom eigenlijk? Jij wilt het weer oppakken, dus lichte en korte workout is echt voldoende om mee te beginnen! Jij bouwt het vanzelf wel weer op aangezien het je elke week makkelijker zal afgaan. 

… Jij zal je na alle inspanning geweldig voelen! Naast enorm trots te zijn op jezelf, zul je ook meer energie hebben. Ook komt het stofje endorfine vrij na je workout, wat zorgt voor een happy feeling!

… Bekijk voor wat extra motivatie een foto van je rolmodel in bikini. Wedden dat jij een portie inspiratie krijgt? Of jouw jaloezie je zodanig motiveert dat je automatisch een sprintje trekt naar de sportschool?

… Bekijk jouw doelen sowieso even aandachtig. Een strakke ass, plattere buik en betere conditie bereik jij niet met een Netflix-marathon.

… Luister naar oppeppende deuntjes. Energieke muziek zorgt ervoor dat je zin hebt om te bewegen. Dus grijp je oordopjes en je sportschoentjes en gaan met die banaan!

… Aangezien wij vrouwen sterren zijn in multitasken, kun je natuurlijk ook Netflixen terwijl jij op de loopband staat. Wat...nu al een aflevering verder?! Time flies when you’re having fun!

... Een leuke outfit moet getoont worden, dus waarom shop jij niet een leuke nieuwe sportlook? Dit maakt jouw workout een stuk more fashionable en dus leuker!

... Het is toch ook hartstikke zonde dat jij elke maand blijft betalen voor iets waar jij helemaal niets mee doet? Zorg dat je niet voor niets geld uitgeeft! 

… Maak een deal met jezelf, als jij naar de sportschool gaat mag jij twee afleveringen van je favoriete serie kijken. Ren jij vandaag een half uurtje langer? Dan mag jij je serie in bad kijken! Beloningen werken altijd…

Wat is jouw grootste motivatie om te gaan sporten?