Prosecco heeft een groot gezondheidsvoordeel

Sport & gezondheid door Sabine

Die flessen prosecco hoef je echt niet meer in de koelkast te bewaren tot de feestdagen aanbreken. Ontkurk die flessen maar vast! We hebben wat te vieren: prosecco blijkt namelijk hartstikke goed voor je te zijn. Proost!

Kerst komt er weer aan en we weten allemaal dat we tijdens the most wonderful time of the year vaker aan de prosecco nippen dan normaal. Dit omdat het nu eenmaal beter smaakt tijdens de feestdagen, en ook omdat we oom Henk anders echt niet kunnen verdragen tijdens het kerstdiner. Maar schenk gerust nog een glas in: het schijnt namelijk een groot gezondheidsvoordeel te hebben!

Verbetering 

Op wie je mag proosten om dit fantastische nieuws te vieren? Op de onderzoekers van de universiteit in Reading. Deze knappe koppen ontdekten dat prosecco polyfenolen bevat, deze worden geabsorbeerd in je bloedsomloop en verrichten daar wonderen. Lang verhaal kort: ze verbeteren de bloedsomloop in je lichaam.

Wanneer je bloedsomloop gaat zoals het hoort te gaan, heb je een verlaagde kans op hart- en vaatziekten en beroertes. De onderzoekers geven aan dat er nog wel wat meer onderzoek naar gedaan moet worden. Mogelijk doet dat glaasje bubbels nog meer voor je dan alleen maar het strelen van je smaakpapillen en het verbeteren van je bloedsomloop.

De dosering 

Maar hier houdt het festijn niet op! Het gaat hier namelijk niet om het nippen van een half glaasje. De wetenschappers van de universiteit adviseren namelijk om twee glazen per dag te drinken! Dit heeft allemaal een positief effect op de manier waarop je bloedvaten functioneren. En we weten allemaal hoe belangrijk de bloedcirculatie is. Dus dit advies zullen we trouw volgen.

Proost!