Workouts voor achter je bureau

Sport & gezondheid door Marleen_S
Een stevige workout in de sportschool na een dag hard werken op kantoor... Pff, daar heeft natuurlijk niemand zin in. Hoe je dat het beste oplost? Simpel, met deze oefeningen die je heel makkelijk vanachter je bureau kunt doen!

 
Terwijl jij het zoveelste verslag al gapend zit uit te tikken, kun je tegelijkertijd ook nog eens heel sportief bezig zijn. En wij vrouwen zijn daar goed in: multitasken. Helemaal met deze handige oefeningen die wij voor jullie verzamelden. Een fit lichaam terwijl je ook nog eens je centjes verdient. How beautiful life can be!
 


Billen workout

Een hele dag zitten is niet heel goed voor je. En meestal kom je pas na acht uurtjes van die bureaustoel af. (Op een tripje naar de wc en het koffieapparaat na dan.) Een platte kont kun je voorkomen met deze minitraining. Ga rechtop in je stoel zitten. Zet beide voeten op de grond en span je bilspieren aan. Houd dit tien seconden vast en laat dan los. Herhaal dit tien tot vijftien keer en voor je het weet heb je een gespierde derrière.
 
9 minuten yoga
Net zo belangrijk als je lichaam is het ook om je geest gezond te houden. En met bepaalde ademhalingstechnieken kom je al een heel eind. Ga in een makkelijke houding zitten. Adem in en duw je buik naar voren. Bij het uitademen trek je hem weer naar binnen. Concentreer je hierbij steeds op je navel. Herhaal deze oefening net zolang totdat je weer helemaal stressvrij achter je bureautje zit.
 
Buikspieren
Doorvermoeiende sit-ups doen om mooie buikspieren te kweken? Nee hoor, een strakke buik krijg je ook terwijl je je lunch zit te eten - ja echt. Strek je ruggengraat. Span vervolgens je buikspieren aan en buig iets naar voren. Let op dat je niet loslaat! Even een half minuutje vasthouden, je bammetje wegslikken en klaar is kees. Voor optimaal resultaat kun je dit het beste vier keer per uur herhalen.
 

Getrainde benen

Alle kleine beetjes helpen dus neem vaker de trap ? en nee, niet de roltrap ? en fiets bijvoorbeeld naar je werk. Ja, ook als je een forens bent. Zet je fiets gewoon op het dichtstbijzijnde station en trappen maar. Daarnaast kun je ook vanaf je stoel werken aan die gespierde droomdijen. Ga wederom rechtop in je stoel zitten. Buig je knieën en plaats je voeten er precies onder. Maar, houd je voetjes van de grond! Voel je het al trekken ? ook aan je buik? Dat is precies de bedoeling! Herhaal de oefeningen voor het beste effect ongeveer drie keer.
 
Wandeling workout
Wat lief dat je koffie haalt voor je collega?s. En je wilt in je pauze best wel even dat pakketje wegbrengen. Een goede daad én een perfecte workout in één loopje. Maak gebruik van je verplichte wandelingetjes naar de keuken of naar een afspraak. Maak er gelijk een training van door te snelwandelen of je armen flink mee te bewegen tijdens het lopen. 

Doe jij weleens sportoefeningen op je werk? Weet jij nog andere oefeningen?