Zo voorkom jij de griep

Lichaam door Chiara

Winter Wonderland staat voor de deur: gezellige tijd natuurlijk met die feestdagen, maar ook de tijd dat een griepvirus op de loer ligt! Hoe kun jij een simpele griep gemakkelijk voorkomen?

… Blijf in een goede conditie. Door regelmatig te sporten maakt je lichaam afweerstoffen aan. Daarnaast zorgt lichaamsbeweging voor minder stress en laat stress nu net slecht zijn voor je immuunsysteem. 
 
… Het is niet heel slim om in een harde regenbui hard te gaan lopen, dus verplaats je buiteninspanningen lekker naar de sportschool of thuis voor de tv. Als je niet sport, is het juist wel goed om de buitenlucht op te zoeken. Frisse lucht is gezond, dus maak bijvoorbeeld een mooie boswandeling.
 
… Zorg dat je altijd warm aangekleed bent als je een frisse neus gaat halen, virussen vermenigvuldigen zich namelijk razendsnel als je het koud hebt. Omdat je lichaamstemperatuur daalt, heeft je lichaam meer energie nodig om warm te blijven. 

… Probeer minimaal acht uur per nacht te slapen, voldoende rust bevordert jouw immuunsysteem. 

 
… Was wat vaker je handen met water en zeep of gebruik handgel, raak zo min mogelijk je mond, neus en ogen aan en probeer deurklinken en trapleuningen zo veel mogelijk te vermijden. Houd sowieso afstand van virusdragers. Met andere woorden; bye bacillen! 
 
… Al ben je geneigd om je ramen en deuren potdicht te houden, het is belangrijk dat je woon- en slaapruimten blijft ventileren. Zo kunnen virusdeeltjes, die vrijkomen wanneer iemand niest of hoest, niet in de lucht blijven zweven. 
 
… Drink genoeg water of thee. Dit zorgt er namelijk voor dat je lichaam afvalstoffen beter afvoert. Als je al een beetje verkouden bent, kun je koffie en alcohol beter laten staan. Dit werkt namelijk averechts. 
 
… Wil jij je immuunsysteem echt een boost geven? Dan is gezond eten essentieel! Je lichaam heeft namelijk extra vitaminen nodig om virussen te bestrijden. Groenten, vette vis, fruit, kippensoep en ijzerrijke producten zijn onmisbaar. Voor een extra dosis kun je natuurlijk ook vitaminepillen of echinaforce aanschaffen. Deze tabletjes stimuleren jouw immuunsysteem enorm! 

 

 

… Wist je trouwens dat groene thee jouw griep met 35% kan verminderen? En als je een hoest op voelt komen kun je hier een paar lepels honing aan toevoegen.
 
Het is zo simpel, maar zo belangrijk. Want wie heeft er zin tijdens kerst in bed te blijven?