Natuurlijke manieren om je tanden wat witter te krijgen

Lichaam door Sabine
In een tijdperk waarin selfies centraal staan, is het fijn om je camera tegemoet te lachen met een mooi setje witte tanden. Gelige tanden staan niet zo mooi op Insta. Gelukkig is het helemaal niet zo moeilijk om voor een wittere glimlach te zorgen! 
 
Baking Soda 
In je normale tandpasta zit vaak al een bestand wat ook in baking soda zit. Maar met pure baking soda kun je de gele aanslag op je tanden eraf poetsen. Je kunt gewoon je tandenborstel in wat baking soda dippen en aan het poetsen slaan. De smaak is alleen wel zout. Mocht je dat heel vies vinden, dan kun je ook baking soda mengen met je tandpasta. Pas wel op dat je dit niet te vaak en te lang doet! Het werkt namelijk als een soort schuurmiddel, je glazuur kan er dus door worden aangetast.

 
Kokosolie 
Een remedie wat je glazuur niet aantast is kokosolie. Je hebt vast weleens van het fenomeen oil pulling gehoord, waarbij je je mond twintig minuten lang spoelt met olie, maar tot deze lengte hoef je gelukkig niet te gaan. Om je tanden witter te krijgen met kokosolie, kun je het beste wat druppels op je tandenborstel sprenkelen en je tanden hiermee poetsen. 
 
Kurkuma 
De geelbruine kleur van het kruid kurkuma schrikt waarschijnlijk een beetje af, maar het kan je daadwerkelijk helpen om van je gele aanslag af te komen. Dip je tandenborstel in de kurkuma en poets hiermee je tanden. Je kunt ook wat kokosolie mengen met de kurkuma en hiermee poetsen. 
 
Aardbeien 
Niet alleen zijn aardbeien heerlijk, maar ze kunnen ook wonderen verrichten voor je tanden. De vitamine C in aardbeien zorgt ervoor dat er minder tandplak ontstaat waardoor je tanden minder geel worden. Je kunt op een ingewikkelde manier je tanden poetsen met aardbeien, maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon lekker eten. 

 
Bananen
Met een banaan sla je twee vliegen in een klap: je kunt een lekkere banaan eten en daarna kan de bananenschil nog wat wonderen verrichten. De bananenschil kun je na het tandenpoetsen langs je tanden scrubben. De mineralen in de banaan worden opgenomen door het glazuur van je tanden en dit zorgt ervoor dat ze wat witter worden. 

Ben jij tevreden met je tanden?