Zo maak je het perfecte ontbijt op bed voor je moeder voor Moederdag

Eten door Maya Luz

Dit weekend is het Moederdag, tijd om onze moeders goed te verwennen. En het verwennen van je moeder begint bij het wakker worden ofwel het ontbijt op bed. Dit is hoe jij het perfecte ontbijtje op bed kunt maken voor Moederdag.

Lees ook: Wil jij jouw moeder verrassen met Moederdag? Dit zijn de leukste moeder-dochter uitjes

Zorg voor een stabiel dienblad waarvan ze daadwerkelijk in bed kan eten

De eerste stap van het samenstellen van een ontbijtje op bed is het vinden van het juiste dienblad. Voor een ontbijt op bed is het natuurlijk de bedoeling dat je moeder daadwerkelijk in bed kan eten. Kies daarom voor een dienblad dat haar deze mogelijkheid biedt. Zo kun je bijvoorbeeld een dienblad gebruiken dat je op pootjes kunt zetten zodat ze het over haar schoot heen kan plaatsen. Niemand heeft natuurlijk zin om jus d'orange uit het bed te moeten halen op een zondagochtend.

Ga voor vers

Wat je ook gaat maken, ga altijd voor verse ingrediënten. Maak zo veel mogelijk zelf. Hierdoor kun je echt aan je moeder laten zien hoeveel je van haar houdt. Pers bijvoorbeeld een vers sapje voor haar en maak je gerechtjes zelf. Niks uit een pak! Met Moederdag hoort ze te eten alsof ze de koningin is.

Maak je moeder haar favoriete ontbijtje, of ga voor de klassiekers

Met Moederdag moet je moeder natuurlijk optimaal kunnen genieten en dit begint bij haar ontbijtje op bed. Dit is dus jouw teken om haar favoriete ontbijtje voor haar te maken. Ga voor een gerechtje waar ze dol op is, maar wat ze niet al te vaak eet. Hierdoor voelt het echt speciaal. Heeft je moeder niet echt een favoriet? Ga dan voor een klassiek ontbijtje zoals pannenkoekjes, een eitje en toast. Wat aardbeitjes erbij maken het helemaal af.

Ga voor luxe

Als je je moeder wil verwennen, is het natuurlijk gepast om een beetje over de top te gaan. Haal bijvoorbeeld brood bij de bakker, vers fruit en kaas van de boer. Verwennerij begint bij je ingrediënten en jouw moeder verdient natuurlijk het allerbeste.

Vergeet het niet mooi aan te kleden

Als finishing touch moet je het ontbijtje natuurlijk mooi aankleden. Doe dit met behulp van mooi servies en bestek. Voeg eventueel een mooi servet toe en bijvoorbeeld een bloemetje. Een boeketje is altijd een goed idee om aan je moeder te geven met Moederdag. Wat ons betreft is het helemaal geen slecht idee om dit samen te laten gaan met het ontbijt op bed.