De lieve reden waarom je slaperig wordt als je bij je partner bent

Relaties door Anne-Fleur

Merk jij dat je partner maar een arm om je heen hoeft te slaan en je ligt alweer te gapen? Dat blijkt een goed teken te zijn voor je relatie! Slaperig zijn wanneer je je dicht bij je lover bent, betekent alles behalve een saaie relatie hebben. Dít is namelijk de lieve reden dat je slaperig wordt als je bij je partner bent.

Lees ook: Mannen met dít sterrenbeeld zijn de beste schoonzonen

Slaperig worden als je bij je partner bent

Misschien hebben jullie er al de nodige discussies over gehad: je valt altijd in slaap wanneer je in elkaars armen op de bank of in bed een film zit te kijken... Heel leuk voor je partner is dat misschien niet, maar hey: je hebt er blijkbaar een hele goede (en lieve) reden voor. Volgens pyschotherapeut Tasha Bailey is het juist een heel gezond teken in jullie relatie, zo vertelt zij aan Glamour UK. Dit is waarom.

Op je gemak voelen

De reden dat je je slaperig voelt wanneer je dicht bij je significant other bent, heeft alles te maken met je fight or flight modus. "Als we ons veilig en op ons gemak voelen bij een partner, kan het ons lichaam activeren om ons zo veilig te voelen dat we misschien in slaap vallen", zegt Bailey tegen Glamour UK. "Het gevoel van veiligheid activeert het parasympathische deel van ons zenuwstelsel (dat is het deel dat de leiding heeft als we ons ontspannen voelen). Onze pupillen worden groter, onze ademhaling wordt dieper en onze hartslag daalt terwijl ons lichaam langzaam tot rust komt. Dit betekent dat ons lichaam zich voorbereidt op rust, waardoor we misschien gemakkelijk in slaap vallen met onze partner." Wat lief!

Liefdeshormonen

Dat je je ontspannen voelt bij je partner, resulteert zich in het losmaken van zogenaamde liefdeshormonen. Zo komt er oxytocine (het knuffelhormoon) vrij, maar ook serotonine en dopamine. Als al deze hormonen door je lichaam zweven wanneer je bij je lover bent, dan kan dat zorgen voor een ultiem relax-moment, waarbij je sneller in slaap valt.

Lees ook: Dit is waarom je gedurende de dag nooit op je bed moet gaan zitten (en al helemaal niet liggen)