Dit zijn de leukste oranje snacks om te maken met Koningsdag

Eten door Maya Luz

Aankomende zaterdag is het Koningsdag. Een goed feestje is wat ons betreft niet compleet zonder goede snacks. Dit zijn de leukste oranje snacks om te maken voor de verjaardag van de koning.

Lees ook: 6X dingen om geld te verdienen op Koningsdag

Oranje koeken

We kennen natuurlijk allemaal de klassieke roze koeken. Voor Koningsdag is het hartstikke leuk om deze typisch Hollandse lekkernij oranje te maken. Voor de koeken heb je boter, eieren, zelfrijzend bakmeel, amandelspijs en vanille aroma nodig. Combineer deze ingrediënten en bak de koeken. Om ze om te toveren tot echte Koningsdag snacks, kun je glazuur maken met poedersuiker en een beetje wortelsap. Je kunt hier ook eetbare kleurstof voor gebruiken.

Oranje paprika's met vulling

Oranje paprika's komen op een dag als Koningsdag mooi van pas. Snijd je paprika's door midden zodat je een mooi bootje krijgt waar je vulling in kunt doen. Er zijn een hoop opties op het gebied van vulling. Je kunt ze bijvoorbeeld vullen met gehakt, zwarte bonen, mais en kaas voor een taco vulling. Maar je kunt bijvoorbeeld ook voor een romige vulling gaan met roomkaas en zalm. Er zijn een hoop opties, maak dus vooral iets dat jij en je gasten lekker gaan vinden.

Oranje nacho's

Wie houdt er nou niet van nacho's? Deze snack doet het altijd goed tijdens feestjes. Spreid je tortillachips uit in een ovenschaal en maak steeds laagjes van chips en topping die elkaar afwisselen. Voor een oranje touch kun je oranje paprika, cheddarkaas en paprikapoeder toevoegen. Maak de nacho's af met zure room en guacamole om te dippen.

Zoete aardappelfrietjes

Zoete aardappelfrietjes zijn een heerlijke snack, en lekker makkelijk om te maken voor Koningsdag. Ze zijn van zichzelf namelijk al oranje! Hoe makkelijk is dat! Je kunt zoete aardappelfrietjes frituren of in een oven of air fryer bakken. Serveer de frietjes met wat gesmolten parmezaanse kaas en truffelmayonaise. Of ga voor een andere variatie. Aioli is er bijvoorbeeld ook erg lekker bij.

Hartige taart met wortel

Zoete snacks zien we in overvloed met Koningsdag. Als je zin hebt in iets hartigs, kun je een hartige taart maken. Ga voor wortel voor een oranje touch. Naast wortels heb je eieren, aardappelen en kaas nodig om deze taart samen te laten komen. Hier wordt iedereen ongetwijfeld blij van.

Oranje tompouce

En tot slot kunnen we het natuurlijk niet hebben over Koningsdag zonder het te hebben over oranje tompoucen! Deze snack kun je zelf maken met onder andere room, bladerdeeg, eieren, melk en bloem. Maar als dat te veel tijd kost, snappen we het ook als je even naar de supermarkt loopt.