6X dingen om geld te verdienen op Koningsdag

Vrije tijd door Anjali

Heel Nederland kleurt oranje op Koningsdag. Feesten, markten en spelletjes: alles op er een leuke dag van te maken. Wil je geld verdienen? Probeer deze tips dan uit.

Spelletjes spelen op Koningsdag

Bijna iedereen vind spelletjes spelen leuk, en deze spellen zijn vaak erg simpel om te organiseren. Je hebt er weinig spullen voor nodig en hoeft weinig in te kopen. Vraag een tarief van vijftig cent of één of twee euro. Zo verdien je ook nog eens een zakcentje terwijl je het de hele dag leuk kunt hebben. Deze spellen zijn erg populair tijdens Koningsdag:

  • Waterballonnen: maak een gat in een stuk karton en versier het. Vul waterballonnen met water (pittenzakjes zijn ook te gebruiken) en laat elke voorbijganger een ballon gooien voor vijftig cent. Als ze de ballon door het gat gooien winnen ze een leuke prijs.
  • Koekhappen: rijg een plak ontbijtkoek aan een draad en bind dit draad aan een stevig touw vast. Dit touw span je tussen twee bomen of palen. Wie het eerste de ontbijtkoek opheeft wint! Laat mensen voor een klein bedrag tegen elkaar spelen en geef de winnaar een prijs.
  • Raad maar raak: gebruik een grote vaas en vul deze met kleine voorwerpen zoals knikkers of koekjes. Het is belangrijk dat je zelf wel weet hoeveel stuks er in de vaas zitten, want dat gaan voorbijgangers raden. Laat ze een gokje wagen voor een zakcentje en zorg ervoor dat ze het aantal samen met hun telefoonnummer opschrijven. Hoe vaker je wil raden, hoe hoger het bedrag natuurlijk wordt. Aan het einde van de dag kun je degene die het dichtst bij zat terugbellen en een prijs geven.

Spullen verkopen

Koningsdag staat vol met tweedehands spullen op de vrijmarkt. Je hebt vast nog wel wat oude spullen op zolder liggen. Deze spullen zul je waarschijnlijk nooit meer gebruiken, dus waarom verkoop je het niet op de vrijmarkt? Deze spullen kun je verkopen op Koningsdag:

  • Boeken: welke boeken heb je al uitgelezen, en zul je niet nog een keer lezen? Deze boeken kun je verkopen om iemand anders blij te kunnen maken. Let er wel op dat je de boekenleggers en papieren ertussenuit haalt, misschien vind je zelfs nog wat geld!
  • Kleding: iedereen heeft kleding en veel mensen hebben zelfs veel te veel. Ook jij zult ongetwijfeld kleding hebben dat je niet meer past of niet meer bij jouw smaak past. Verkoop dit voor leuke bedragen, en kijk goed naar welke merkkleding nog wat waard is.
  • Speelgoed: hoe lang is het geleden dat jij met je speelgoed hebt gespeeld? Dat zal vast lang terug zijn, dus heb je het al jaren niet meer aangeraakt. Draag bij aan je grote schoonmaak en verkoop dit. Verkoopt het uiteindelijk niet? Dan kun je het naar de kringloopwinkel brengen.