Peter Gillis neemt afscheid van Nederlandse Oostappen vakantieparken

Media door Alyssa

Peter Gillis stopt als baas van Nederlandse Oostappen vakantieparken, zo deelt hij donderdag via Instagram. Volgens Peter wordt zijn organisatie overgedragen aan een nieuwe uitbater, terwijl Peter wel gewoon doorgaat met het beheer van de Belgische parken onder een nieuw label.

Pijnlijke beslissing voor Peter Gillis

Het besluit van de SBS6-ster komt na verschillende problemen met vergunningen op meerdere parken, waaronder het verlies van horecavergunningen en het niet verkrijgen van exploitatievergunningen. "Het is een pijnlijke beslissing, maar ik draag met pijn in het hart de exploitatie van de Nederlandse parken over", schrijft Peter. Ondanks de verandering blijven de parken onder dezelfde naam opereren.

'Medewerkers kunnen blijven werken'

"Belangrijk is dat de medewerkers kunnen blijven werken en gasten kunnen blijven genieten van een betaalbare vakantie", benadrukt Peter, bekend van zijn realityshow Massa is Kassa. De parken van Gillis kwamen eerder in opspraak vanwege huisvesting van arbeidsmigranten tegen de regels in en een mislukte Bibob-toets. Als gevolg moest een van zijn parken, park Prinsenmeer, sluiten. Hoewel de exacte overdrachtsdatum niet bekend is, wordt het aankomende vakantieseizoen al gedraaid door het nieuwe team.

Mogelijk nieuwe vergunning

Het park van Peter wat in Ommel ligt, heeft een langlopend conflict met de gemeente Asten vanwege vermeende regelovertredingen, waaronder permanente bewoning. De gemeente heeft aangegeven dat bij een nieuwe eigenaar de vergunningen opnieuw beoordeeld zullen worden.

Meer op Instagram

Lees ook: Nicol Kremers voelt zich nog steeds onveilig na traumatherapie en relatie met Peter Gillis