Door deze kleine aanpassingen beweeg je meer gedurende de dag  

Sport & gezondheid door Britt

Als je een kantoorbaan heb,t is de kans groot dat je te weinig beweegt gedurende dag. Het doel is om natuurlijk elke dag voldoende te bewegen, maar hoe doe je dat als je geen tijd hebt om een uur vrij te maken om te sporten of een rondje te lopen? Door deze kleine aanpassingen beweeg je meer gedurende de dag, zonder dat het extra tijd of moeite kost.

Je auto verder parkeren

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om de fiets te pakken naar het werk. De auto is de enige oplossing en dat is natuurlijk niet bevorderlijk voor het bewegen gedurende dag. Parkeer je auto daarom wat verder weg dan gewoonlijk en beweeg gelijk meer. Elke stap is er één. Dit doe je niet alleen in de buurt van je werk, maar ook bij andere activiteiten. Maak er een gewoonte van om je auto een paar straten verderop te parkeren in plaats van voor de deur.

Pak de trap

Ook deze aanpassing is makkelijk te maken in jouw leven. De lift pakken is een gewoonte, terwijl traplopen makkelijk te doen is voor de gezonde mensen. Op je werk, in een winkel, op het station is het zo simpel om de lift te pakken, maar kies morgen voor de trap. Dit is een makkelijke manier van extra bewegen, wat jouw lichaam zeker gaat waarderen.

Lees ook: Je bent fit maar raakt nog steeds buiten adem tijdens het traplopen, dit is hoe dat kan

Lopen naar de bushalte

Helaas stopt de bus vaak niet bij je in de straat en moet je dus een stukje fietsen. Kies jij voor vijf minuten fietsen of een kwartiertje lopen? Probeer eens vaker de fiets te laten staan en kies voor de benenwagen. Helemaal met het mooie weer. Als je normaal de auto pakt naar de bushalte, dan probeer je het stukje natuurlijk een keer te fietsen. Als je het eenmaal doet is het lekkerder dan dat je nu denkt. Probeer het eens!

Beweeg tijdens de pauze

Wij snappen heel goed dat als je van negen tot half één hard hebt lopen werken, dat je even wil bijkomen aan de lunchtafel. Toch raden wij aan om even naar buiten te gaan. Even frisse lucht happen en de benen strekken. In de zon lopen met een lekker broodje in de hand is een heerlijke en gezonde pauze voor jou.

Een (call) meeting lopend

Niet alleen lopen tijdens de pauze is aan te raden, maar ook tijdens een meeting. Heb je een call meeting gepland staan? Ga naar buiten! Ook als je een fysieke afspraak hebt is het aan te raden om dit wandelend te doen.

Spreek af in het park, bos of op het strand

Afspreken bij elkaar thuis of in een cafétje is erg gezellig, maar spreek ook een keer ergens anders af. Loop gezellig door het park, het bos of op het strand. Bespreek de week niet in een koffietentje, maar haal een koffie to go en maak een lekkere wandeling door de stad.

Probeer deze kleine aanpassingen voor een gezondere levensstijl. Begin je deze week al en beweeg je meer dan eerst?