Déze dagelijkse gewoonte zou voor jouw hoofdpijn kunnen zorgen

Sport & gezondheid door Anne-Fleur

Iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn. Dit kan om verschillende redenen zijn. Misschien heb je te weinig frisse lucht gehad, of had je beter niet tot drie uur 's nachts TikToks moeten kijken. Maar guess what? Déze (voor sommigen) dagelijkse gewoonte kan ook zorgen voor flinke hoofdpijn.

Dit drankje kan zorgen voor hoofdpijn

Het is misschien moeilijk te geloven, omdat health gurus er altijd zo vol lof over spreken. Het blijkt dat thee kan zorgen voor hoofdpijn... En  we dachten nog wel dat dit drankje zo gezond was voor je (vandaar dat we het ook zoveel drinken). Uiteindelijk is thee ook wel gezond voor je, maar het bevat ook theïne; het stofje waar je energie van krijgt, maar helaas ook hoofdpijn als je een pechvogel bent. We leggen het je uit.

Theïne

Theïne in thee zorgt dus voor energie, maar wanneer je de hele dag door thee drinkt - en dus theïne binnenkrijgt - vernauwen je bloedvaten rondom je hersenen. Stop je met het consumeren ervan, dan wijden je bloedvaten weer wat uit, wat dus voor hoofdpijn kan zorgen.

Welke thee?

Theïne is hetzelfde soort stofje als cafeïne, wat je in bijvoorbeeld koffie kunt vinden. Het komt van nature voor in theebladeren van de theeplant met de naam Camellia Sinensis. Elke thee die dus ook theeblaadjes in zich hebben, denk aan zwarte, groene en witte thee, zit theïne dus ook! Uiteindelijk betekent het, dat wanneer je teveel cafeïnehoudende thee drinkt, het dezelfde effecten kan hebben als teveel koffie drinken. Hoofdpijn dus!

Om dit te voorkomen is het misschien toch beter om wat vaker thee te drinken zónder theïne. Denk aan brandnetelthee, gember - of kruidenthee.

Migraine

Helaas blijft het hier niet bij... Uit een onderzoek is gebleken dat bepaalde ingrediënten die in thee worden gebruikt migraineklachten kunnen verergeren. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld ginkgo biloba, ginseng en sint-janskruid. Dit is vooral aan de orde wanneer je migrainemedicijnen slikt. Door deze ingrediënten wordt de werking daarvan verminderd.

Lees ook: Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je stopt met cafeïne