Deze dingen mogen echt niet ontbreken op jouw ontbijttafel met Pasen

Eten door Maya Luz

Dit weekend is het Pasen! Dat betekent dat je een supergezellig ontbijt kunt organiseren voor je familie en/of vrienden. Maar wat kan er nou echt niet ontbreken op de ontbijttafel met Pasen? Dit zijn onze absolute must haves voor een geslaagd paasontbijt.

Lees ook: Feit of fabel: stickers op fruit kun je eten

Een eitje erbij

Eieren zijn met Pasen onmisbaar. Tijdens het paasontbijt horen deze dus op tafel te staan. Maar een ei kan veel verschillende vormen aannemen. Je kan een ei koken, bakken, roeren, pocheren, vullen, er zijn oneindig veel opties. Wees dus vooral lekker creatief deze Pasen en maak verschillende variaties van je favoriete eigerechtjes. Voor de veganisten is een eitje eten met Pasen niet echt een optie, of toch wel! Vegan vervangers voor eieren zijn tegenwoordig namelijk ook een ding. Op deze manier kun je veganisten ook betrekken bij jouw eirijke paasontbijt (of het voor jezelf opleuken als je zelf vegan bent).

Meer op Instagram

Schattige konijnvormige hapjes

Met Pasen denken we naast eieren natuurlijk aan konijntjes. Bij veel supermarkten kun je met Pasen veel verschillende hapjes halen in de vorm van konijntjes. Denk aan verschillende broodjes of zelfs boter in de vorm van konijntjes. Maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken. Haal bijvoorbeeld deeg om kaneelbroodjes mee te maken en vouw deze in de vorm van een konijntje voordat je ze afbakt voor een unieke toevoeging aan het ontbijt.

Paasbrood

Met feestdagen is feeststol eigenlijk gewoon onmisbaar. Voor dit weekend geldt hetzelfde! Paasbrood of paasstol hoort gewoon op de ontbijttafel. Tipje: smeer gezoute boter op je paasstol!

Vers fruit

In de lente kunnen we weer genieten van meer fruit dat nu in het seizoen is. Op de ontbijttafel met Pasen hoort dan ook een assortiment van vers fruit. Denk aan aardbeitjes bijvoorbeeld! Deze kun je ook verwerken in lekkere gerechtjes zoals muffins.

Versgeperste sapjes

En last but not least kun je natuurlijk geen paasontbijt organiseren zonder wat verse sapjes. Jus d'orange is hier de voor de hand liggende keuze. Als je een paasontbijt of brunch organiseert kun je hier ook mimosa's mee maken! Je kunt ook smoothies maken voor je paasontbijtje. Denk bijvoorbeeld aan smoothies met vrolijke kleurtjes zoals oranje, roze of paars. Zo maak je je paasontbijt niet alleen leuk, maar ook gezond.

Lees ook: Vind je Griekse yoghurt als ontbijt saai? Zo maak je het lekker