6x manieren om de seks sfeervol te maken

Intiem door Anjali

Het liefst hebben we seks waarvan het lijkt alsof het uit een film komt. Deze tips helpen je de seks sfeervoller te maken.

1. Sensuele soundtrack

Soms kijk je films en denk je: 'was de seks in het echt maar net zoals op het scherm'. En vaak heb je niet door dat dé perfecte toevoeging muziek is. Sommige artiesten en bands maken liedjes die ook in deze scènes voorkomen, en laat dat nu juist hetgene zijn dat je nodig hebt om datzelfde gevoel te creëren. Door de juiste soundtracks te gebruiken voelt de sfeer net als in de films.

2. Warm en knus

Regelmatig de kamer laten luchten is heel belangrijk, maar dat haalt de warmte in de ruimte wel weg. Zorg daarom voor een aangename en warme temperatuur in de slaapkamer, zodat je niet bijna bevriest wanneer je naakt de ruimte door loopt.

3. Sfeervolle verlichting

De juiste verlichting helpt je bij het maken van de sfeer. Wanneer je witte TL-buizen hebt, zal dat weinig goeds doen voor je seksuele ervaringen. Investeer daarom in goede verlichting, zoals wand-, tafel- en vloerlampen, en doe er ook een bolletje in dat warm licht geeft. Kies daarnaast ook voor wat kaarslicht om de nachtelijke avontuurtjes sfeervoller te maken.

4. Oase van rust

We snappen dat het bed verschonen niet één van je favoriete bezigheden is, maar het is echt de moeite waard. Dat geldt overigens ook voor het opruimen van de slaapkamer: gooit rondslingerende kledingstukken in de wasmand en houdt het nachtkastje vrij van rommel. Zorg er ook voor dat de ruimte niet de druk aanvoelt, zodat je je niet af kunt laten leiden van wat écht belangrijk is: een moment met je partner.

5. In geuren en kleuren

Investeer in een heerlijk huisparfum voor in de slaapkamer. Zo kun je in geuren en kleuren beleven hoe sfeervol seks echt hoort te zijn. Wist je dat er geuren zijn die een erotisch gevoel opwekken? Dit zijn onder andere rozen, jasmijn, vanille, sandelhout, pompelmoes en ylang-ylang. Bonus punt: als je jouw seksuele ervaring wil hebben net als in de films, kun je nóg meer genieten met geur, dat ruik je namelijk niet door een scherm.

6. Andere plekken

Het bed is natuurlijk dé plek om seks te hebben, maar het kan na een tijdje eentonig en sfeerloos aanvoelen. Daarom kan seks anders aanvoelen wanneer je het op een andere plek probeert. Dat kan bijvoorbeeld in de keuken, in de tuin of op de bank, maar je hoeft niet eens de slaapkamer uit: voor de spiegel, tegen de vensterbank of op een stoel werkt net zo goed om het sfeervoller te maken.