Dit zijn de regels van over je seksleven praten met je vrienden

Intiem door Maya Luz

Met je vriendinnen bespreek je alles toch? Als je een spannende avond tussen de lakens hebt gehad, is het niet gek dat je ze hier alles over wil vertellen. Maar voordat je dit doet, zijn er een aantal dingen om bij stil te staan. Dit zijn de regels van over je seksleven praten met je vrienden.

Lees ook: Dit is waar je de liefde van je leven gaat ontmoeten volgens je sterrenbeeld

Houd rekening met elkaars grenzen

Als je je vriendinnen vertelt over je seksleven, is de kans groot dat jullie elkaar heel goed kennen. Hierdoor weet je waarschijnlijk wel wat je vrienden wel en niet willen horen. Sommige vrienden houden van alle sappige details, maar anderen worden hier misschien een beetje oncomfortabel van. Check dus voordat je het gesprek start even met je besties of ze wel willen horen over je spannende escapades. Het is echt niet erg als ze nee zeggen, sommige mensen houden nou eenmaal niet van dit soort gesprekken.

Houd de privacy van je (bed)partner in gedachte

Gesprekken over je seksleven gaan eigenlijk nooit alleen over jou. Je (bed)partner speelt hier ook een actieve rol in. En het kan zo zijn dat deze persoon het helemaal geen fijn idee vindt dat jij alle spannende details doorvertelt aan je vrienden. Als je van jezelf weet dat je graag over dit soort dingen praat met je vriendinnen, is het dus verstandig om het hier ook even met je bedpartner over te hebben. Vraag aan hen wat je wel mag delen en wat niet. We snappen dat dit de spanning van het spillen van de thee misschien een beetje wegneemt. Maar dit is wel de meest respectvolle manier om dit te doen.

Er is een juiste tijd en plek voor dit soort gesprekken

Deze regel is misschien heel logisch. Maar niet in iedere situatie wordt eraan gedacht dat het bespreken van je seksleven niet altijd even gepast is. Houd rekening met wie er allemaal aanwezig zijn en wie je spicy verhalen dus allemaal kan horen. Dit heeft ook weer te maken met je eigen privacy, en die van je partner. Check daarnaast ook even of het een gepaste sfeer is om dit onderwerp in de groep te gooien. Als iemand verdrietig is, is dit bijvoorbeeld misschien niet handig,

Je kan over je seksleven praten, maar dit moet niet

Tot nu toe hadden we het over hoe je met anderen om moet gaan wanneer je over je seksleven vertelt. Maar het is natuurlijk ook nodig om even stil te staan bij je eigen grenzen. Bedenk voor jezelf wat je wel wil delen en wat liever niet. Zo raak je minder snel in paniek wanneer je een ongemakkelijke vraag krijgt. Laat je niet overhalen om te vertellen over zaken die je liever voor jezelf houdt. Je seksleven is tenslotte van jou.