Wil je een tattoo laten verwijderen? Dit is wat je erover moet weten

Lichaam door Maya Luz

Heb jij een tattoo waar je eigenlijk helemaal niet blij mee bent? Dan kan het een idee zijn om deze te laten verwijderen. Maar voordat je deze knoop doorhakt is het goed om hier goed over na te denken. Dit is alles wat je moet weten voordat je een tattoo laat verwijderen.

Lees ook: Eerste tatoeage laten zetten? Dit zijn de leukste, kleine tatoeages

Laat het altijd door de juiste professional doen

Dit klinkt natuurlijk nogal logisch, maar het is ontzettend belangrijk. De juiste professionals hiervoor zijn artsen of mensen die zich specialiseren in het verwijderen van tatoeages. Doe goede research naar de praktijk waarbij je een afspraak wil maken voordat je dit doet. Zo weet je zeker dat je bij de juiste persoon in de stoel zit.

Het duurt een aantal maanden, of soms zelfs langer

Een tattoo verwijderen doe je niet in één sessie helaas. Je huid heeft tijd nodig om de inkt af te breken en dus kan het niet allemaal in één keer. Hoe lang het precies gaat duren hangt van het formaat van de tattoo af. Een klein symbooltje zal een stuk sneller weg zijn dan een groot portret. Daarnaast zal je de sessies ver uit elkaar moeten plannen. Hier moeten meerdere maanden tussen zitten. Alleen al om deze reden zal het echt wel even duren voordat de tattoo helemaal weg is.

Het kan best prijzig zijn

Het verwijderen van een tattoo is natuurlijk niet gratis. Hoe duur het precies zal zijn, hangt af van het formaat van je tattoo. Maar je kunt er wel vanuit gaan dat het een paar honderd euro uit je portemonnee zal roven. Dit betekent dus dat het verwijderen van de tattoo even duur of zelfs duurder kan zijn dan het zetten van de tattoo zelf.

Het kan pijnlijk zijn

Het zetten van een tattoo doet pijn, maar het verwijderen ervan ook. Bij het verwijderen van een tatoeage wordt er met een lazer gewerkt. Dit voel je wel en dit kan best oncomfortabel zijn. Hoeveel pijn het doet hangt af van de persoon. Sommige mensen kunnen er beter tegen dan anderen. Mocht je je zorgen maken om de pijn, laat dit dan vooral weten aan je behandelaar.

Smeer je goed in voordat je gaat

Zonschade kan ervoor zorgen dat het veel moeilijker of zelfs onmogelijk wordt om een tattoo weg te lazeren. Zodra je weet dat je een tattoo niet meer wil, is het dus erg belangrijk dat je deze huid goed beschermt tegen de zon. Hierdoor is de kans groter dat deze volledig verwijderd kan worden.

Een cover up tattoo is ook een optie

We weten dat het idee van een cover up tattoo vast al eens in je hoofd heeft gezeten. Maar voordat je een tattoo laat verwijderen, is het altijd goed om extra goed na te denken over deze alternatieve oplossing. Maak eventueel een afspraak met een tattoo artist voor een consult. Wie weet komen zij wel met een prachtig design waarmee je de tattoo kunt wegwerken. We weten dat er in sommige situaties geen andere oplossingen zijn dan het laten verwijderen. Maar we raden altijd aan om al je opties te overwegen.

Houd rekening met eventuele bijwerkingen

Als je met een lazer op je huid gaat stralen, is het niet gek dat je huid hierop reageert. Je huid kan wat gevoeliger worden en een beetje rood en opgewzollen raken. Afhankelijk van hoe gevoelig je huid is, kan je ook heftigere irritatie ervaren. Houd er daarnaast ook rekening mee dat je littekens kunt overhouden aan het verwijderproces.

Lees ook: Dit zijn de leukste plekken voor je eerste tattoo