5x budgetvriendelijke parfum dupes die precies ruiken als designer

Lichaam door Zara

Die Dior of Giorgio Armani parfums ruiken ontzettend verleidelijk, maar zijn niet al te vriendelijk voor je portemonnee. Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke parfum dupes, ben je hier aan het juiste adres. Houd er uiteraard wel rekening mee dat de grote verschillen in prijs ook invloed hebben op de kwaliteit. Een dupe is het perfecte opstapje als je dus toch wil gaan voor de real deal.

1. La Rive Her Choice van de NORMAL

Dupe van: My Way van Giorgio Armani

Deze parfum met bloemige geur bevat hints van onder andere jasmijn, vanille, oranjebloesem en bergamot en is een dupe van Giorgio Armani’s My Way. Deze au de parfum dupe heeft een geconcentreerde formule van 10-20% parfumolie, waardoor je lekker lang kunt genieten van de geur. Echt een prima prijs voor een lekkere parfum.

  • My Way van Giorgio Armani: €175,00 voor 90 ml
  • La Rive Her Choice van NORMAL: €7,46 voor 100 ml

2. Suddenly Lovely van de Lidl

Dupe van: J’adore van Dior

Ja, je leest het goed, een ontzettend budgetvriendelijke parfum dupe, gewoon te halen bij de Lidl (of online). Dior’s Jadore bevat een zoete bloemengeur met mandarijn en de Suddenly Lovely boost deze na. Zie deze dupe wel meer als een body mist versie, aangezien de geur en langdurigheid minder krachtig is dan het origineel.

  • J’adore van Dior: €70,40 voor 30 ml
  • Suddenly Lovely van Lidl: €13,60 voor 75 ml

Lees ook: 5 trucjes waardoor je parfum langer ruikt

3. Nude Bouquet van de ZARA

Dupe van: Blooming Bouquet van Miss Dior 

Wie gek is op een frisse, aangename en levendige geur, moet de Nude Bouquet van ZARA proberen. Dit luchtje bevat noten van kers, pioenroos en vanille en lijkt daardoor ontzettend op de Blooming Bouquet parfum van Miss Dior. En dat voor een aardig prijsje.

  • Miss Dior Blooming Bouquet: €119,60 voor 100 ml
  • Nude Bouquet van ZARA: €17,95 voor 100 ml

4. Sunray van de H&M 

Dupe van: Soleil Blanc van Tom Ford

Een lekker geurtje voor de zomer? Probeer de Sunray van H&M. Deze dupe ruikt naar citrus en abrikoos en lijkt erg op de verslavende zomergeur van Soleil Blanc. Zeker vanwege dit enorme prijsverschil is het zeker de moeite waard om deze te proberen.

  • Soleil Blanc van Tom Ford: €160,00 voor 30 ml
  • Sunray van H&M: €5,99 voor 20 ml

5. Déjà Vu Mood van &Other Stories

Dupe van: Baccarat Rouge 540 van Maison Francis Kurkdjian 

Het kan haast niet misgaan met deze verrukkelijke geur met hints van vanille, karamel en kokosnoot. Déjà Vu Mood is een houtachtige, kruidige parfum en een goedkope variant van de Baccarat Rouge 540 - en dat is zeker te ruiken. Als je houdt van sambac jasmijn, saffraanbloem en framboos, wordt dit binnen no-time jouw favoriete geurtje.

  • Baccarat Rouge 540 van Maison Francis Kurkdjian: €220,00 voor 35 ml
  • Déjà Vu Mood van &Other Stories: €30,00 voor 50 ml