Zo maak je het perfecte datingprofiel

Single & daten door Kyra

Daten doen we tegenwoordig veel op apps. Tinder, Bumble, noem ze maar op. Iedereen vormt gelijk een beeld over elkaar, of dit nu de juiste is of niet. Wij hebben tips voor jou om het perfecte datingprofiel te maken, waar je personaliteit echt doorheen komt.

Lees ook: Wil jij de liefde vinden in 2024? Dit zijn de leukste manieren om mensen te ontmoeten

Positiviteit op je datingprofiel

Zorg ervoor dat je profiel niet één en al treur is. De foto’s en de biografie moeten in één oog opblik jij zijn. Schrijf bijvoorbeeld de leuke kanten van jezelf op, ook al denk je die moeilijk te vinden. Vraag vrienden om daarbij te helpen als je echt niet verder komt. Een mogelijke partner swiped je liever naar links als je profiel alleen maar negativiteit heeft.

Daarnaast is het belangrijk dat je jouw type omschrijft in een positieve manier, zonder te liegen. Wil je echt niet iemand zonder een baard? Schrijf dan ‘baard lover’ op in plaats van ‘geen mannen zonder baarden’. Ga niet té ver met positief zijn. Je moet wel eerlijk naar jezelf en de ander zijn.

Geen oude foto’s

Houd je foto’s up to date. Een foto van vijf jaar terug ziet er toch echt anders uit dan vandaag, ook al denk je dat het wel meevalt. Probeer daarom de meest recente foto’s te gebruiken op je profiel. Ook die foto met je overleden hond is niet de beste foto om te kiezen. Je schetst dan het beeld dat je de hond nog hebt, terwijl die er helaas niet meer is. Eén oudere foto is niet erg, zolang je profiel maar geen profiel wordt dat vijf jaar terug ook al mogelijk bestond.

Zoveel mogelijk jij

Groepsfoto’s zijn leuk, maar geven vaak meer verwarring dan een beeld van jou. Naar wie moet je nu kijken? Ga dus voor meer solo foto’s dan groepsfoto’s, hoe leuk ze ook zijn. Een groepsfoto als laatste foto’s, na al jouw eigen foto’s, is wel een leuk idee. Zo laat je alsnog zien dat je sociaal bent, zonder dat de ander where’s Wally speelt.

Gebruik ook zo min mogelijk foto’s met gezichtsbedekking zoals zonnebrillen of mondkapjes. Ook dit neemt weg van jijzelf. Je ziet onderdelen van je gezicht niet, wat mogelijk een vertekend beeld geeft. Dus; vooral jezelf, af en toe een groepsfoto en enkele gezichtsbedekking.

Geen paragraaf

Maak geen boekwerk van je profiel. Schrijf in een paar zinnen op waar je naar op zoek bent, of wat jij zelf biedt. Een profiel is een introductie. De meeste mensen lezen die lange alinea’s toch niet, dus waarom moeite doen? Veel apps hebben tegenwoordig ook extra manieren om informatie over jezelf te delen, zonder dat allemaal in een lap tekst te proppen. Zo heeft Tinder interesses die je kiest en extra zinnen die je afmaakt, zoals ‘mijn ideale date is…’. Stop die gegevens daar en schrijf in je biografie alleen wat je niet neerzet bij de andere delen.

Conversatie starter

Ook slim is om een conversatie starter in je profiel te zetten. Veel gesprekken op datingapps beginnen met een ‘hallo, hoe gaat het’ of een openingszin. Zet in je biografie een interessant weetje over jezelf, een vraag of een statement. Zo begint de ander gelijk met het reageren op jouw profiel, zonder dat je door die ongemakkelijke fase heengaat.

Wees uniek

Het belangrijkste misschien wel; wees uniek. Er zijn zoveel datingapps en -profielen, dus is het slim om er uit te springen. Begin met een leuke quote, een gekke foto of een interessant feitje. Een standaard bio zoals ‘Gekookt voor twee, in m’n eentje opgegeten’ is alles behalve origineel. Door je profiel uniek te maken, val je meer op én laat het je personaliteit beter zien.

Lees ook: Word je gecatfished? Zo herken je de signalen