Hoe vaak denken vrouwen aan seks?

Intiem door Maya Luz

Aan seks denken we allemaal weleens. Het is natuurlijk een onderdeel van het leven waar de meeste mensen wel mee te maken krijgen. Maar hoe vaak zijn we er nou echt mee bezig en hoe verschillen de vrouwen hierin van de mannen? Dit is hoe vaak vrouwen gemiddeld aan seks denken.

Lees ook: Hier moet je mee stoppen volgens de gynaecoloog

Hoe vaak denken vrouwen aan seks?

Hoe vaak iemand aan seks denkt, hangt erg van de persoon af. Er zijn verschillende factoren die hier een rol bij kunnen spelen, denk aan je huidige seksleven en je libido. Iemand met een hoog libido zal waarschijnlijk iets vaker aan seks denken dan iemand met een laag libido. Maar hoe het nou precies zit, dat hebben Amerikaanse onderzoekers uit de staat Ohio uitgezocht. Zij namen een steekproef van 283 jonge vrouwen tussen de 18 en 25 jaar. In deze groep dachten de vrouwen gemiddeld 18,6 keer per dag aan seks. Als je rekening houdt met acht uur slaap per nacht, is dit eens in de 51 minuten.

Waar denken we nog meer aan?

Waar iemand gedurende de dag zoal over nadenkt verschilt natuurlijk enorm per persoon. We hebben allemaal ons eigen leven met onze eigen interesses. Over het algemeen zijn er wel een aantal dingen waar mensen veel over nadenken in het dagelijks leven. De onderzoekers onderzochten niet alleen hoe vaak we aan seks denken, maar ook hoe vaak we aan eten en slapen denken. Gemiddeld dachten de vrouwen 15,3 keer per dag aan eten, dit is eens in de 62 minuten. Aan slapen dachten ze 13,4 keer, dus iedere 72 minuten. Wat uiteindelijk dus blijkt, is dat onze gedachten over het algemeen toch vaak seksueel worden.

Hoe vaak denken mannen aan seks?

Maar hoe zit het eigenlijk met het andere geslacht? Mannen denken over het algemeen vaker aan seks dan vrouwen, zo blijkt uit het onderzoek. Mannen dachten iedere 28 minuten aan seks. Dat is dus een stuk meer dan vrouwen, bijna ieder half uur. Aan eten en slapen dacht de mannen ook een stuk vaker dan de vrouwen. Aan eten dachten ze iedere 38 minuten en aan slapen dachten ze iedere 33 minuten. De mannen leggen dus iets meer prioriteit bij hun nachtrust dan bij hun eten lijkt het! Maar seks blijt toch bovenaan het lijstje staan.

Lees ook: Dit is hoe sperma smaakt en hoe je de smaak kunt verbeteren