Wow! Zó veel moet je betalen voor de boete bij Wie is de Mol? als je iets verklapt

Media door Jennifer

Wanneer je meedoet aan een tv-programma, moet je je vaak houden aan een bepaalde geheimhoudingsplicht. Vooral wanneer er sprake is van een afvalrace zoals bij Wie is de Mol?. Dat moet natuurlijk mysterieus blijven tot aan het eind. Grote kans dat de boete voor het verklappen van details dan ook torenhoog is, maar hoeveel is het eigenlijk? Nou, deelnemer én finalist Anna Gimbrère onthult het!

Zó hoog is de boete bij 'Wie is de Mol?'

Wie is de Mol? is al jarenlang een erg populair tv-programma met wekelijks miljoenen kijkcijfers. Op social media en diverse fora speuren de fans, ook wel molloten genoemd, fanatiek naar de mysterieuze mol. Inmiddels zit het huidige seizoen 24 alweer bijna erop en zijn de finalisten bekend. Fons Hendriks, Rosario Mussendijk en Anna Gimbrère zijn de drie finalisten, die dus nog de mol kunnen zijn. Oeh... Wie van hen de mol is ontdekken we zaterdag 9 maart in de laatste aflevering van Wie is de Mol?. En nee, waarschijnlijk hoor je het echt niet eerder dan deze dag. De boete voor het verklappen van details over het tv-programma blijkt namelijk heel hoog. Dat onthult Anna in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van talkshow Renze op Zondag.

Natuurlijk kan presentator Renze Klamer het niet laten om haar te vragen, of zij de mol is. Alleen houdt Anna logischerwijs haar lippen stijf op elkaar vanwege de boete. "Maybe," is het enige wat ze zegt. Vervolgens vertelt ze hoeveel ze zou moeten betalen, als ze wél iets verklapt over een aflevering. "Richting de twee ton, dacht ik," zegt ze. "Echt een belachelijk bedrag." Overigens blijkt het precieze bedrag dus flink boven de twee ton. Eerder vertelde oud-deelnemer Laetitia Gerards hier namelijk ook over. Volgens haar gaat het om 250.000 euro. Wow! Daar kun je in sommige steden ook een huis van kopen.

Anna verklapte deelname

Hoewel de boete bij Wie is de Mol? dus torenhoog is, heeft Anna niet altijd goed haar mond gehouden. Zo heeft ze kennelijk wel aan iets meer mensen verteld over haar deelname. "Je mag eigenlijk ook niet zeggen dat je mee gaat doen," vertelt ze. "Ik heb wel tegen twee mensen gezegd dat ik ging." Oeps! Overigens mogen kandidaten wel één persoon in vertrouwen nemen. Alleen overtreedt Anna dus stiekem de regels. "Ik kon gewoon niet voor hen verborgen houden dat ik aan Wie is de Mol? meedeed," legt ze uit. Grote kans dat in ieder geval Herman van der Zandt, haar partner, één van haar vertrouwenspersonen is.

Lees ook: WIDM-kijkers zijn helemaal dol op Jeroen & Kees: "wist niet dat ik dit duo nodig had"