Heel Holland Bakt-kijkers leven mee (en lachen om) stuntelende Peter: "Peter is de mol"

Media door Jennifer

Het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt is nog maar net begonnen. Je zou denken: de tien nieuwe deelnemers zijn er helemaal klaar voor! Dat zijn ze waarschijnlijk ook wel allemaal, al heeft Peter (64) helaas nét zijn dag niet. De oudste deelnemer van het seizoen gaat namelijk al stuntelend door de aflevering heen, wat zorgt voor vermaak én medeleven bij de kijkers. Aww..

Peter in Heel Holland Bakt

Op zondagavond is het populaire tv-programma Heel Holland Bakt weer begonnen, en dit jaar start alweer seizoen 11. Natuurlijk zoals gewoonlijk met presentator André van Duijn, culinair journalist Janny van der Heijden en meesterpatissier Robèrt van Beckhoven. De laatste twee beoordelen ook dit seizoen weer de baksels van tien nieuwe meesterbakkers in spé. En het is een mooie mix van mensen, bestaande uit Aruna (46), Carla (58), Dennis (34), Pien (24), Rudo (34), Rachida (37), Sandra (51), Susan (45), Tim (32) en Peter (64). Vooral laatstgenoemde pakt in de eerste aflevering alle aandacht, alleen helaas niet op een heel positieve manier. De Rotterdammer, die thuis wel een keukenprins is, blijkt namelijk iets minder goed met bakken. Ondanks dat hij ook dat met liefde doet voor zijn partner Ines.

Toch wil het meteen in aflevering 1 van Heel Holland Bakt niet lukken met Peter, die binnen no time in zijn vinger snijdt. Hij maakt op dat moment een cake met peren, wat volgens hem is "afgeleid van een andere uitdrukking": met de gebakken peren zitten. Laat dit gezegde nou erg toepasselijk zijn op Peter, die later nogal onaangename gevolgen krijgt van eerdere gebeurtenissen. Aww...

Pechvogel

Peter laat zeker zien, dat hij thuis hoort bij de tien uitgekozen deelnemers in Heel Holland Bakt. Ondanks dat sommige kijkers op socialmediakanaal X twijfelen over zijn geschiktheid, toch is hij niet door en door slecht. Bij de beoordeling hoort hij namelijk elke keer wél, dat zijn gebakjes goed smaken. Alleen gaat het dan alsnog mis, bijvoorbeeld doordat de cake gewoonweg niet gaar is. Of de 'Bossche bollen' van Peter, die eigenlijk geen 'Bossche bollen' genoemd mogen worden volgens Janny. Al zijn ze wel gewoon lekker. De aflevering eindigt voor hem vervolgens niet in het spektakel, waar hij net als zijn mede-bakkers op hoopt.

Als spektakelstuk wilt hij namelijk graag een boomhut bouwen van financier cake. Dat zijn kleine, Franse amandelcakejes. De bedoeling is dat de taarten de hoogte in gaan. Dat lukt in het begin wel bij Peter, maar vervolgens stort zijn hele bouwwerk op het laatste moment toch in. Nooo! Zijn mede-bakkers proberen het nog te redden, maar hij geeft het op. Wellicht had hij toch naar Janny moeten luisteren, die hem had getipt over de stabiliteit van zijn taart. Oeps... Door het gestuntel tijdens alle opdrachten valt pechvogel Peter namelijk als eerste af. Shit! "Het is heel jammer dat ik de eerste ben die afgevallen is," vertelt hij achteraf. Maar: "Wat overheerst is toch het fantastische gevoel, dat je mee hebt gedaan."

Lees ook: Heel Holland Bakt: Deze karamel-kaneeltaart moet je proberen

Beeld: Screenshot uit 'Heel Holland Bakt' NPO / Omroep Max