Carla blijkt stiekem wel geliefd bij Heel Holland Bakt-kijkers: "goed voor de sfeer"

Media door Jennifer

Kandidaat Carla trekt veel aandacht in Heel Holland Bakt, maar niet per se om haar goede baksels. Ze is ook een opvallende verschijning in de tent, die zorgt voor een leuke sfeer. Alright: soms ergeren kijkers zich wel wat aan de drukke Carla, maar stiekem is ze ook erg geliefd. Alleen wil het bakken in de vierde aflevering helaas niet goed lukken. Keert de rust terug in de tent?

Pas op: dit artikel bevat spoilers!

Carla in Heel Holland Bakt

Door haar Italiaanse temperament en Haagse accent is Carla een opvallende verschijning in Heel Holland Bakt. De 58-jarige endodontologie assistente trekt in ieder geval enorm de aandacht in het populaire tv-programma. Al is ze niet per se de beste kandidaat in de tent. Het bakken heeft ze overigens al in Italië geleerd, waar ze is geboren. Bakken leerde ze van haar moeder en oma. Ze maakt in haar vrije tijd graag crostata (bekend van de vlaai), slagroomtruffels en brood. Laatstgenoemde blijkt een handige techniek voor de vierde aflevering van Heel Holland Bakt, want het thema is Amerika en yep: de Amerikaanse bagels komen ook voorbij.

Helaas heeft Carla echter geen goede ervaring met de Verenigde Staten. Ze is er één keer geweest, maar: "Nooit meer." Aan presentator André van Duin vertelt ze uitgebreid - eigenlijk heeft ze helemaal geen tijd voor prietpraat - wat er precies is gebeurd. Ze was dus zwanger van haar oudste kind en voelde zich eigenlijk wat ongemakkelijk. Haar man zei toen geruststellend: "Ah joh, maak je niet druk. Er lopen allemaal dikke mensen in Amerika." Ook André beaamt dat. Alleen wist hij nog niet, dat ze naar Miami was geweest. "Daar waren ze allemaal zo," reageert ze, terwijl ze met haar vingers showt hoe slank de mensen daar zijn. "En dan loop ik daar zo met mijn dikke buik... Verschrikkelijk."

"Wat een blamage"

De slechte ervaring met Amerika lijkt een slecht voorteken voor de aflevering van Heel Holland Bakt. Misschien dat Carla daarom zo strugglet tijdens de opdrachten. Zo maken ze bij de eerste opdracht een cheesecake. Carla gaat daarbij voor een cheesecake met quattro stagioni-vulling. Huh? Dat is dus een taart met vier soorten seizoensvruchten. Alleen blijkt haar idee iets te hooggegrepen. Ze worstelt daarnaast ook nog eens met de oven, die ze nog steeds niet goed kent. Wanneer de tijd bijna om is, roept Carla gestrest: "Nee, nee!" Alleen tevergeefs natuurlijk, want de tijd is toch echt om. "Wat een blamage," reageert ze teleurgesteld. Haar taart is erg rommelig en duidelijk niet af. Helaas smaakt de cheesecake ook niet lekker, oordelen juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden. Het smaakt meer naar roerei. Oeps...

Na de eerste opdracht wil de technische opdracht ook niet lukken. Dat terwijl ze bagels maken. Dat is iets met brood, dus je zou denken: een specialiteit van Carla. Alleen is de bagel toch een tikkeltje moeilijker. Zo blijkt achteraf het gat te groot en zijn sommige bagels toch iets te zout. Desondanks scoort Carla niet het slechtste. De laatste plek is namelijk weggelegd voor publieksfavoriet Pien. Fjiew!

Voorlopig niet bakken

Daarom gaat Carla er in de laatste ronde vol goede moed voor. "We gaan gewoon knallen. Het gaat goedkomen," garandeert ze. Voor het spektakelstuk maken de kandidaten een cartoontaart. Carla maakt een carrot cake met bovenop een paar konijnenoren. Het idee is dat het konijn in z'n holletje zit, aldus Carla. Ze probeert stressvrij door de ronde te komen, maar dat is niet makkelijk. Achteraf wordt ze wel onzeker door de mooie taarten om haar heen. "Die van mij hoort op de rommelmarkt thuis," zegt ze. Helaas is ook haar spektakelstuk niet af, zoals eerder met de cheesecake. De smaak is gelukkig wel redelijk goed op de botercrème na.

Toch haalt ze met het redelijke spektakelstuk niet de volgende aflevering. Al lijkt Carla er zelf niet zo rouwig om. Ze had ook al verwacht, dat ze naar huis moest. André noemt nog niet eens Carla's naam, maar ze reageert al: "Joh, dat wist ik allang!" Natuurlijk gaat ze Heel Holland Bakt wel missen, maar het bakken komt inmiddels wel haar neus uit. "Ik ga voorlopig effe niet meer bakken," vertelt ze. "Dat komt nou effe hier die oren uit."

Kijkers balen van vertrek

Ondanks dat kijkers zich regelmatig ergeren aan Carla, gaan ook zij de afvaller stiekem wel missen. "Vond Carla op zich wel goed voor de sfeer," reageert iemand op socialmediakanaal X, terwijl een ander zegt: "Een bek als een scheermes, maar een hart van goud." Aww!

Lees ook: Kijkers Heel Holland Bakt lopen weg met jonge, enthousiaste Pien: "aanstekelijke vrolijkheid"

Beeld: Screenshot uit 'Heel Holland Bakt' NPO / Omroep Max