Kijkers Heel Holland Bakt lopen weg met jonge, enthousiaste Pien: "aanstekelijke vrolijkheid"

Media door Jennifer

Het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt brengt niet alleen nieuwe baksels met zich mee. Daarnaast maken we ook kennis met de oprechte, vrolijke Pien (25). Daardoor steelt ze nu al een heleboel harten van kijkers, zien we op social media. Gelukkig voor hen blijkt ze vervolgens ook een goede bakker, want we want more!

Pien in Heel Holland Bakt

In het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt valt de 25-jarige Pien niet alleen op vanwege haar grote ogen. Daarnaast is ze namelijk ook erg vrolijk en enthousiast. In het dagelijks leven woont de jongste kandidaat in Utrecht samen met haar beste vriendin. Ze is conceptdesigner en ontwerpt producten, maar schrijft én illustreert ook kinderboeken. Yep, Pien is een zeer creatief en bezig bijtje. Ze blijkt niet alleen een goede illustrator, maar ook een goede pianist. Zo speelt ze regelmatig thuis óf op een stationspiano. Al gaat het bij Heel Holland Bakt natuurlijk om haar grote bakkersdroom. En het bakken zit er van kleins af aan in. Op haar 12e is ze begonnen met taarten bakken en daarna is ze nooit meer gestopt.

In het populaire bakprogramma op de Nederlandse tv scoort ze ook hoge ogen bij de jury. In de tweede aflevering worstelt ze wel af en toe met haar merenguetaart, die even uit elkaar valt. Gelukkig heeft ze lieve mede-kandidaten, die haar meteen uit de brand helpen. Wanneer na de eerste opdracht de taart wél goed smaakt, reageert Pien vol ontroering: "Ik ga bijna huilen."

Grote favoriet bij kijkers

Eigenlijk doet Pien het vervolgens de hele tijd goed in de tweede aflevering. Ze laat niet alleen zien, dat ze goed is in smaakvolle taarten bakken. Ook zijn haar taarten vaak creatief, wat wel past bij haar karakter. Zo noemt Janny haar spektakelstuk een out of the box taart. Het is geen wonder, dat ze uiteindelijk wordt gekozen als meesterbakker. Wederom reageert Pien gigantisch enthousiast én vol ontroering op het oordeel. Ze springt vrolijk in het rond, terwijl haar mede-kandidaten applaudisseren voor haar. "Jeeej! Jaaa," is haar eerste reactie, terwijl ze het meesterbakker-speldje krijgt. "O, dit had ik echt niet verwacht. Ik vind dit zó leuk! Dankjewel!" Nou, de kijkers op socialmediakanaal X zijn net zo blij als Pien. "Haar enthousiasme en oprechte, vrolijke reactie bezorgde gewoon tranen in mijn ogen," reageert iemand, terwijl een ander zegt. "Pien for president."

Lees ook: Heel Holland Bakt-kijkers leven mee (en lachen om) stuntelende Peter: "Peter is de mol"

Beeld: Screenshot uit 'Heel Holland Bakt' NPO / Omroep Max