Kijkers zien een favoriet (én meesterbakker) vertrekken in Heel Holland Bakt: "voelt als zwaar verlies"

Media door Jennifer

In het populaire tv-programma Heel Holland Bakt zijn de overgebleven kandidaten gewaagd aan elkaar. Bijna iedereen is al eens meesterbakker geworden. De strijd is dus nog lang niet bepaald! Wel hebben tv-kijkers een aantal favorieten. Alleen moet vervolgens helaas één van hen de tent verlaten. Nooo! Al was het niet geheel onverwachts...

Pas op: dit artikel bevat spoilers!

Heel Holland Bakt-kandidaten gewaagd aan elkaar

De tent van Heel Holland Bakt wordt steeds minder vol. De rust is ook meer teruggekeerd sinds het vertrek van Carla in de vorige aflevering. Al betekent dat niet, dat kandidaten minder stressen tijdens de opdrachten. Wel zijn de overgebleven kandidaten erg gewaagd aan elkaar. Zo zijn favorieten Tim, Rudo en Pien, maar ook Aruna en Dennis al eens gekozen als meesterbakker. Alleen Susan nog niet, ondanks dat ze wel elke week goede taarten bakt.

Struggles bij Pien

Ook Pien laat wekelijks haar baktalent zien met vaak creatieve taarten en gebakjes. Haar creativiteit en onwijs vrolijke karakter maken haar één van de favorieten bij tv-kijkers. Ze laat kijkers én presentator André van Duin geregeld lachen, bijvoorbeeld door een opvallende opmerking. Zo heeft ze eigenlijk weinig met vlaaien: het gebak uit de eerste opdracht. "Ik vind het zo'n slap en plat dingetje," zegt ze erover. "Alsof iemand een hele mooie taart had en daar even op is gaan zitten."

Tijdens de eerste opdracht merk je overigens wel, dat de struggles bij Pien beginnen te komen. Zo heeft ze last van tijdsdruk. "Hij zit er op tijd in," zegt ze met een zucht van opluchting, zodra ze haar vlaai in de oven heeft geschoven. Ze is ook niet tevreden met het uiteindelijke resultaat: "Is gewoon niet zo mooi." Bij de beoordeling geeft Robèrt van Beckhoven ook aan, dat haar vlaai te vol is. De vulling loopt er daardoor helemaal uit. Daarnaast is de smaak niet helemaal goed uitgepakt. Oei... De mayonaise bij de technische opdracht wordt dan wél meteen goed. Desondanks slaagt ze ook niet met haar gebakken huzarensalade.

Wie is meesterbakker?

Publieksfavoriet Pien worstelt zich dus erg door de aflevering heen. Daardoor lijkt het niet waarschijnlijk, dat ze deze aflevering meesterbakker wordt. Het lijkt telkens goed te gaan tijdens de opdrachten, maar toch krijgen haar baksels telkens commentaar en niet in positieve zin. Piens spectaculaire 'douchegordijn' van spritskoeken of dromenvanger, zoals André het noemt, is weer niet gelukt. Tijdens de beoordeling valt haar baksel zelfs een beetje uit elkaar. Oh no!

Susan daarentegen gaat vlammend door de aflevering heen. Zoals gezegd is iedereen al meesterbakker geweest, behalve zij. Maar nu wordt ze eindelijk beloond met het beroemde speldje: ze is de meesterbakker van Heel Holland Bakt aflevering 5!

Kijkers balen van afvaller

Een hoop positiviteit en vrolijkheid bij Susan dus, maar helaas is er ook weer een afvaller in Heel Holland Bakt. Deze keer balen de kijkers op social media wel, want één van de favorieten moet Heel Holland Bakt verlaten. Nooo! Wel is het een verwachte uitslag: Pien moet namelijk vertrekken uit de tent. "Ik zag 'm al aankomen," reageert ze. Ze heeft inderdaad wel enorm geworsteld tijdens de vijfde aflevering. Toch vinden kijkers op socialmediakanaal X het wel een gemis. "1x een minder weekend en meteen afgestraft," reageert een kijker, terwijl een ander zegt: "Pien uit #HHB voelt als een zwaar verlies."

Lees ook: Kijkers Heel Holland Bakt lopen weg met jonge, enthousiaste Pien: "aanstekelijke vrolijkheid"

Beeld: Screenshot uit 'Heel Holland Bakt' NPO / Omroep Max