Isabel (26) vindt haar verloren tweelingbroer - die 7 jaar ouder is

Media door Zita

Ja, je leest het goed. Een vrouw, Isabel Paterson (26), was op zoek naar haar biologische moeder. Na een lange tijd, vindt ze haar biologische moeder. Isabel wordt niet alleen herenigd met haar moeder, maar ook met haar verloren tweelingbroer. En wat blijkt, haar tweelingbroer is 7 jaar ouder. Hoe kan dit?

Tweelingbroer van 7 jaar ouder

Isabel haar moeder, Marie, stond dertig jaar geleden een aantal van haar embryo’s af aan mensen die zelf geen of moeilijk kinderen kunnen krijgen. Een supermooi gebaar. Isabel is dus niet opgevoed door haar biologische moeder. Toch was zij erg benieuwd wie haar ‘echte’ moeder is, en ging naar haar op zoek. Nadat ze haar had gevonden, kwam ze erachter dat zij een tweelingbroer had rondlopen.  Twee van de embryo’s die Isabel haar moeder vroeger had gedoneerd, bleken namelijk een tweeling te zijn. Haar tweelingbroer, Colin, blijkt zeven jaar ouder te zijn dan Isabel. Op het moment dat Colin werd geboren, was het embryo van Isabel namelijk nog ingevroren. Ondanks dat zij op een ander moment geboren zijn, zijn zij echt een tweeling. Wow!

Isabel, Colin en hun biologische moeder Marie zagen direct dat ze op elkaar lijken wanneer ze elkaar voor het eerst zien. Vooral Isabel en Colin zien dat ze echt een tweeling zijn. “Ik was sprakeloos om mijn tweelingbroer te zien waarvan ik niet was dat ik hem had,” vertelt Isabel.

Lees ook: In verwachting van een tweeling? Dit is anders tijdens een zwangerschap en bevalling

Emotioneel moment

Isabel vertelt dat het een heel raar gevoel is om haar biologische familie te zien, maar dat het beter dan ooit voelt. Tijdens het programma Born From The Same Stranger, waar mensen worden gevolgd die op zoek gaan naar hun biologische familie, komt Isabel erachter dat haar biologische vader helaas in 2001 is overleder. Ze kwam dus wel in contact met haar biologische moeder Marie. Isabel was ontzettend zenuwachtig voor dit moment. Zowel Marie als Isabel zijn emotioneel wanneer zij elkaar zien. “We besloten om onze embryo’s te doneren, maar daarna vergeet je dat een soortvan. Het was een grote verrassing om Isabel te zien” vertelt Marie. “Maar ik zag direct dat ze van ons was.”

‘Andere’ moeder van Isabel

Isabel is dus niet opgevoed door haar biologische moeder, maar door haar moeder Sarah. Zij juicht het alleen maar toe dat Isabel op zoek is gegaan naar haar biologische familie. “Ik vind het mooi om te zien dat er nog iemand op deze wereld is die net zo veel van mijn kind houdt als ik,” vertelt Sarah.