Kijkers 'Humberto' in tranen door verhaal van Jeroen: zoontje (4) verloren aan kanker

Media door Jennifer

Kanker is op zichzelf al één van de heftigste ziektes. Alleen wordt het nog erger, wanneer een jong kind kanker krijgt. In talkshow Humberto vertelt Jeroen over zijn zoontje Kasper. Helaas verloor hij hem op 4-jarige leeftijd aan kanker. De periode voor zijn dood was erg zwaar, maar toen ontdekte Jeroen een goede energiebron: hardlopen. En dat doet hij nu nog steeds, maar dan mede voor donaties voor het Prinses Maxima Centrum. En dat levert al meer dan een miljoen op. Wauw!

Jeroen verloor 4-jarig zoontje aan kanker

Voor ouders is het de ergste nachtmerrie om hun kind te verliezen. Helaas gebeurt het toch weleens, bijvoorbeeld wanneer iemand de ongeneeslijke ziekte kanker krijgt. Zo verloor Jeroen zijn zoontje Kasper op 4-jarige leeftijd aan kanker. Shit! Jeroens zoontje had een hersentumor van meer dan 8 cm, waardoor die zeer kwaadaardig was. Kasper was nog maar net een jaar, maar zat toen al aan de chemokuren. Daardoor had hij extra veel aandacht nodig van zijn ouders. Dat was zeker geen makkelijke periode, vertelt vader Jeroen in de talkshow Humberto.

Het slurpte veel energie en kracht. Daarom ging Jeroen, op aanraden van het Prinses Maxima Centrum, op zoek naar een hobby. Dat was het moment, dat hij begon met hardlopen. Een hobby die uiteindelijk zou uitgroeien tot iets veel groters. Hij besluit namelijk niet zomaar te hardlopen. Hardlopen doet hij tegenwoordig mede voor donaties voor het Prinses Maxima Centrum.

Hardlopen voor donaties

Aan tafel bij presentator Humberto Tan vertelt Jeroen, dat zijn donaties al meer dan een miljoen euro hebben opgeleverd. Wauw! Al rent Jeroen niet puur en alleen voor de donaties, zegt hij nog maar eens. "Het geeft mij ook kracht en een goed gevoel," vertelt hij. Bijna elke dag rent hij dan met iemand anders: dat kan in Maastricht zijn of op Terschelling. En soms lijkt het ook alsof Jeroen aan het hardlopen is met zijn zoontje Kasper. Wacht, huh? Op zo'n moment voelt Jeroen hem "intens". Dan ruikt hij bijvoorbeeld iets bekends of hoort hij Kaspers favoriete liedje. "Als ik in mijn eentje loop, loopt hij eigenlijk naast me," vertelt hij. Aww...

Na het overlijden van zijn zoontje wilde Jeroen graag iets doen. Daar had hij behoefte aan. Daarom begon hij met hardlopen voor het goede doel. Daarvoor loopt hij sinds vorig jaar maart elke dag 10 kilometer hard. Zijn actie duurt nu nog ruim een maand en hij hoopt nog veel geld op te halen. "Ik ga alles eraan doen om dat bedrag zo hoog mogelijk te maken," aldus Jeroen. Het geld is overigens bedoeld voor onderzoek naar kinderkanker, waar ze bij het Prinses Maxima Centrum serieus mee bezig zijn. Zo hopen ze ooit het probleem van kinderkanker uit de wereld te krijgen.

Tranen aan tafel bij 'Humberto'

Aan tafel worden talkshowgasten emotioneel door het verhaal van Jeroen. Vooral een filmpje over Kasper raakt met name Humberto en Erik van Looy, die we vooral kennen van de Belgische versie van De Slimste Mens. "Je wilt dit niet voor een kind," zegt Humberto ontroerd. Het zorgt vervolgens ook voor tranen bij Jeroen zelf, die zich daarvoor continu sterk heeft gehouden. "Ik huil ook, hoor. Ik huil elke dag," zegt hij. "Ik huil van verdriet, maar ik huil ook van geluk. Ik ben zo dankbaar en blij, dat ik hem heb mogen leren kennen." Al houdt geluk altijd de bovenhand. "Uiteindelijk wint altijd nog het geluk van het verdriet," aldus Jeroen.

Wil je ook doneren op de actie van Jeroen voor het Prinses Maxima Centrum? Doneren kan hier. Op 16 maart 2024 doet Jeroen onder andere nog mee aan de 538 OCHTENDRUN in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Hij eindigt zijn lange sponsorloop uiteindelijk op Texel, waar hij mooie herinneringen aan heeft met Kasper en zijn gezin.

Lees ook: Over Mijn Lijk-kijkers in tranen door laatste momenten van Zoë: "leven is zo oneerlijk"