Nieuwe iPhone 15 komt eraan: door déze nieuwe feature wil iedereen 'm hebben

Media door Jennifer

Als je een echte Apple-fan bent, dan heb je de datum van vandaag waarschijnlijk groot in je agenda gezet. Op 12 september 2023 wordt om 19.00 uur namelijk de nieuwste iPhone 15 aangekondigd, maar zoals gewoonlijk zijn er al wat details uitgelekt. Om je alvast enthousiast te maken voor de komst van de nieuwste iPhone, vind je hier alles over de belangrijkste en leukste nieuwe features!

Nieuwe iPhone 15: wat is er anders?

Officieel is er nog helemaal niets bekend over de iPhone 15, maar natuurlijk zitten de iPhone-fans hier wel bovenop. Daardoor wordt al volop gespeculeerd over de nieuwe features en het uiterlijk van het nieuwste paradepaardje van Apple. Allereerst komen er naar verwachting vier modellen van de iPhone 15. Qua formaat zijn de modellen vergelijkbaar met de iPhone 14. Waarschijnlijk krijgen we een iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max. Helaas voor fans van de iPhone Mini komt deze mogelijk dus niet. Overigens gaan er rumours rond, dat de duurste iPhone een nieuwe naam krijgt. Deze zou de iPhone 15 Ultra gaan heten.

Wat betreft het uiterlijk van de iPhone 15, schijnt Apple weer terug te gaan naar rondere zijkanten. Daarnaast krijgen alle iPhone 15-modellen een matte achterkant, iets wat normaal alleen bij het Pro-model is. Verder krijgt het Pro-model van de iPhone 15 waarschijnlijk veel dunnere randen op het scherm, waardoor deze nog groter wordt. Oeh! Alle iPhone 15-modellen krijgen daar echter wel nog een Dynamic Island voor terug. Dit is een speciale feature voor de selfiecamera, wat momenteel alleen de iPhone 14 Pro heeft.

Hieronder vind je een design van Michael op socialmediakanaal X, die is ontworpen op basis van de geruchten over de iPhone 15:

Usb-c-aansluiting

Het schijnt verder ook dat de iPhone 15 een usb-c-aansluiting krijgt, aldus de zeer betrouwbare Apple-insider Ming-Chi Kuo. Hierdoor zou het een stuk makkelijker worden voor iPhonegebruikers om hun telefoon op te laden. Het klinkt wel als een logische stap, aangezien Europa de usb-c-aansluiting vanaf 2024 verplicht voor alle kleine elektronische apparaten.

Nog beter inzoomen

De tofste nieuwe, mogelijke feature van de iPhone 15 is overigens de zogenoemde periscooplens. Deze lens wordt naar verwachting toegevoegd aan de iPhone 15 Pro Max, waardoor dit model mogelijk dé hit wordt onder iPhone-fans. Met de periscooplens kunnen iPhonegebruikers nog beter inzoomen met de camera. Zo kan de huidige iPhone 14 Pro tot 3x inzoomen en zou de iPhone 15 Pro Max dat straks tot 5x of 6x kunnen. Wow! Daar heb je geen professionele camera meer voor nodig.

Naast de periscooplens is de nieuwe actieknop ook wel een functie, waar je even bij stilstaat. Ook deze actieknop zou alleen een nieuwe feature zijn voor de iPhone 15 Pro-modellen. De nieuwe actieknop vervangt dan de huidige knop voor de stille modus. Met de nieuwe actieknop kunnen iPhonegebruikers verschillende functies uitvoeren, waarbij je zelf mag kiezen voor welke functie de knop werkt.

Nieuwe kleuren

Natuurlijk is het ook altijd interessant om te weten, in welke kleuren de nieuwste iPhone verschijnt. Allereerst verschijnen de iPhone 15-modellen waarschijnlijk gewoon in alle traditionele kleuren: Zwart, sterrenlicht, koraalroze, lichtblauw, geel en rood. Al gaan er dus geruchten dat er bij de iPhone 15-modellen twee nieuwe kleuren komen. Het zou dan gaan om twee nogal felle kleuren: hardroze en een cyaantint. De cyaantint zou in dit geval de lichtblauwe variant vervangen.

Wat kost dat?

Tot slot kijken we nog even naar het mogelijke kostenplaatje van de iPhone 15. Naar verwachting zijn de prijzen van de nieuwe iPhone 15 te vergelijken met de iPhone 14. Dit worden volgens iCreatemagazine waarschijnlijk de prijzen van de iPhone 15:

  • iPhone 15: € 1.019,-
  • iPhone 15 Plus: € 1.169,-
  • iPhone 15 Pro: € 1.329,-
  • iPhone 15 Pro Max: € 1.579,-

Lees ook: Met deze lifehack screenshot je een hele pagina op je iPhone