Nostalgie: Francine Oomen komt met nieuw 'Hoe Overleef Ik'-boek

Media door Elsemieke

De Hoe overleef ik-boeken van Francine Oomen, wie is er niet mee grootgebracht? De avonturen van Rosa en haar vrienden hebben ons door al die puber onzekerheden heen geholpen. Inmiddels is Rosa allang geen puber meer, maar dealt ze met andere zaken, zoals een baan vinden, relaties en een huis bemachtigen. Genoeg redenen voor Francine Oomen om met een nieuw 'Hoe Overleef Ik'-boek op de proppen te komen.

Francine Oomen komt met nieuw 'Hoe Overleef Ik'-boek

Francine Oomen, auteur van de Hoe Overleef Ik-reeks, gaat een nieuw boek maken in de serie. Daarin bevinden de hoofdpersonages zich niet in de tienerleeftijd, maar worden ze gevolgd als twintigers. "Deze keer gaat het niet over Rosa in haar pubertijd, maar over Rosa en haar vrienden in de leeftijd tussen hun twintigste en dertigste." Francine is inmiddels 62, maar ze deelt het vrolijke nieuws video een video op TikTok. De meeste lezers van toen zijn nu twintigers en daarom vindt Oomen het interessant om een nieuw boek voor deze doelgroep te schrijven.

In gesprek met twintigers

Er zijn sinds 1998 ruim twintig Hoe Overleef Ik-boeken verschenen, waarin onder meer thema's als liefde, stress en de puberteit centraal staan, maar nu is het dus tijd voor de roerige twenties. "Dat is best een ingewikkelde periode", zegt Francine in de video. Ze laat weten graag in gesprek te willen met twintigers en te praten over de onderwerpen die spelen in hun leven en waar zij tegenaan lopen. Deze informatie kan ze gebruiken in haar nieuwe boek.

Prijzen voor Francine Oomen

Francine Oomen schreef in haar carrière al meer dan honderd boeken, waarvan er miljoenen exemplaren verkocht zijn. Ze is daarmee een van de productiefste en succesvolste auteurs in Nederland. Francine Oomen kreeg maar liefst negen keer de prijs van de Nederlandse Kinderjury. In 2015 is ze benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau.